SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka HK
Ishockey
Cafeteriaguide - Nackafiket vårt vardagsrum

Välkommen att stå i vår cafeteria!

 

För att vi ska kunna hålla cafeterian ren och fräsch måste alla som arbetar här se till att det är snyggt, avtorkat och ser trevligt ut att komma hit.

 

OBS! Då vi hanterar mat får inte barn under 16 år vara bakom disken och hjälpa till

Har du varit sjuk ska du inte stå i cafeterian inom 48 h efter sista symptomet.

 

Nycklar

Innan ditt pass på vardagar och om du öppnar på helgen hämtar du nycklarna hos vaktis.

 

Öppning av cafeterian:

  • Öppning av cafeterian ska ske vid angivet klockslag. Bemanning av cafeterian ska ske 15 min innan öppning så att kaffe och korv är klart

Tänk på att du hanterar och serverar mat. Tvätta händerna innan du jobbar med maten och ofta under ditt pass.

Det första du gör när du öppnar cafeterian (hur – se längre ner)

  • Sätt på kaffe
  • Värm vatten till korvlådan i vattenkokaren
  • Sätt på toastjärnet

 

Korvlådan

  • Sätt på korvfacket (60 gr) och brödfacket (30 gr). Det finns (ska vara) vatten under lådorna.
  • Fyll vattenkokaren och koka upp 2 kannor som du häller i korvlådan.
  • Lägg i 2 lagerblad och 5 kryddpepparkorn
  • Lägg inte i mer än 5-6 korvar åt gången. De värms upp på 3-4 min. (De ska vara ca 70 gr varma. Om man vill ”tempa” finns termometer, sätt in den i ena korvänden.)
  • Se till att det finns tinad korv samt korvbröd i kylen. Mer korv finns i frysen under kylskåpet

 Kaffebryggaren

  • Sätt på kaffebryggaren, häll i en påse kaffe och tryck på start. Vatten kommer automatiskt.
  • Häll i färdigt kaffe i termosen som ska stå framme på disken
  • Se till att det finns en kanna klar om det är mycket folk

 

Tevatten

  • Sätt på vatten i vattenkokaren

 Toast

  • Sätt på smörgåsjärnet. Det tar 2-3 minuter innan järnet är varmt.
  • Bred en hel förpackning toast. Det ska vara smör, ost och skinka emellan.
  • Ej grillade toasts läggs tillbaka i påsen och förvaras i kylen. Gör slut på den öppnade förpackningen av ost och skinka innan du öppnar en ny. Diska och torka eller ta rena lådor där du lägger i nyöppnad ost och skinka.  Inga förpackningar får förvaras öppnade i kylen, innehållet ska läggas i rena glaslådor.
  • När du gör en toast till en kund lägg den i det ”bakplåtspapper” som finns vid maskinen, annars fastnar toasten i järnet…

 Kaffebröd

  • Fyll på med kaffebröd. Bullar och ev mjuk kaka såsom morotskaka finns i frysen i rummet bakom cafeterian. Colour cookies och andra hårda kakor finns i frysarna inne i cafeterian.
  • Se till att du säljer det som är äldst först.
  • Delicatovarorna ska inte ligga i kylen.

 Dricka

  • Fyll på dricka i kylskåpen. De nyaste längst bak. Det finns fler i rummet bakom cafeterian.

 Övrigt

  • Kolla varorna i kylarna ang datum. Om det är dagens datum på varan, sälj ut de för halva priset. Sätt en lapp. Vi kan/får inte sälja varor där datumet har gått ut. Släng de i så fall.
  • Fyll på med varor på bänkarna. OBS!!! Lägg alltid ev kvarvarande varor överst. Det nyaste ska ligga längst ner. VIKTIGT! plocka inte upp från kartong på golvet, sätt upp hela kartongen, (det blir enklare när vi ska beställa för då vet vi att ex kexchokladen är slut istället för att hitta 5 paket kvar i vad vi tror är en full kartong).
  • Om varor börjar ta slut eller tar slut, skriv ner på en lapp och lägg på bänken vid iPaden vad som behöver köpas in.
  • Se till att det är väl påfyllt med drickor i kylarna (det finns lager i rummet bakom cafeterian) och att det finns minst 1 limpa toast klar i kylen innan du går hem. Även att det är påfyllt med andra varor.
  • Om ni gör smörgåsar, ställ de på en tallrik på kylplattan som finns i en av frysarna. Om det finns dagens smörgåsar kvar, plasta in de och lägg in de i kylen.

 

Helger och matcher

  • På helgerna går det mer bullar, mjuka kakor mm. Se till att det finns upptinat och ligger framme.
  • Se till att allt är väl uppfyllt av varor då alla kommer samtidigt i pausen på matcher. Gäller även ex att det finns gott om kaffe, toast och korv klara.

 

A-laget, J20 och J18 matcher

  • Denna instruktion finns även på tavlorna vid toastmaskinen

A-lagsmatch

Ca 2 timmar innan match:

Gå ner till bortalaget med:

  • två termosar kaffe
  • muggar (ca 30 st)
  • 2 små glasflaskor med mjölk samt lite socker

Ca 1 timme innan match:

Gå ner till domarrummet med:

  • 1 termos kaffe (behöver inte vara helt fylld då de bara är 3 st)
  • 3 st muggar
  • 3 st Lokaburkar
  • 3 st Delicatokakor 
  • 1 liten glasflaska med mjölk

Glöm inte att hämta termosarna efter matchen, alt prata med A-lagets lagledare om hjälp

 

J20 och J18 matcher

Ca 1,5 h före match

Koka en termoskanna kaffe.

Lagledaren hämtar denna samt 5-6 st muggar och 1 mjölk i en liten glasflaska

 

Ca 1 timme innan match:

Gå ner till domarrummet med:

  • 1 termos kaffe (behöver inte vara helt fylld då de bara är 3 st
  • 3 st muggar
  • 3 st Lokaburkar
  • 3 st Delicatokakor 
  • 1 liten glasflaska med mjölk

 

Glöm inte att hämta termosen efter matchen, alt prata med juniorlagens lagledare om hjälp

 

 Stängning av cafeterian

  • Sätt iPad och iZettle på laddning över natten. Se till att du har rätt laddare till rätt apparat.

Iordningställande och städning

  • Stäng av kaffebryggaren. Diska ur kaffekannorna, filterhållarna och torka av bryggaren samt runtomkring.
  • Stäng av korvlådorna med knapparna (rör inte gradtalen). Diska ur lådorna och torka av runt facken. Om du får plats i diskmaskinen kan de diskas där. (För att få upp lådorna kan det vara lättast att ha en gaffel för att ”komma under” och sedan lyfta upp den med hjälp av disktrasa och/eller grytlappar då de är varma).
  • Stäng av toastjärnet och diska av "duken", torka av runt om.
  • Ställ ev överblivna bullar och mjuka kakor under ett plastlock på bänken (ej i kylen). Plasta ev överblivna smörgåsar och ställ in i kylen. Om kylplattan varit framme ställ in den på sin plats i frysen.
  • Dra upp skynket i de kylisolerade kylarna.
  • Torka av alla bänkytor i köket och borden i cafeterian. Ställ upp stolarna.
  • Sopa hela cafeterian och köket eller dammsug den.
  • Våttorka golvet (ska göras varje dag)

OBS! Städningen kan påbörjas innan cafeterian stängs men det är viktigt att hålla öppet ända till stängningsdags. Om iordningställandet eller städning inte utförts ordentligt tar vi ut en avgift på 500 kr från den som står uppskriven på arbetspasset. 

 

Diskmaskinen

  • Fyll diskmaskinen och sätt på den när du stänger.
  • Om du behöver diska tidigare än stängningsdags går det bra att köra snabbprogrammet, det tar ca 40 min.

Soporna

  • Papperskorgarna ska tömmas och nya påsar sättas i, varje dag.
  • Soppåsar och andra sopor ska kastas i soprummet som ligger till vänster om entrén till Nacka Sporthall. Detta måste göras varje kväll. Om man inte gör det kommer vi ta ut en avgift på 500 kr från den som har haft passet. Kod till soprummet finns i cafeterian.

Låsning

  • Lås dörren till ishallen, endast undre låset
  • Släck alla lampor
  • Gå ut genom plåtdörren, lås båda låsen och lämna nyckeln till vaktmästaren eller i facket i deras dörr.
 
HUVUDSPONSORER
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
SPONSORER