SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka HK
Ishockey
Hockeygymnasium

Hockeygymnasium Nacka

 

Utbildningen

Nacka Hockey bedriver tillsammans med Idrottsgymnasiet Nacka en hockeygymnasieutbildning. Skolan ligger i Nacka Strand, på praktiskt gångavstånd från Nacka Ishall.

 

Eleverna vid ishockeygymnasium studerar ett treårigt utbildningsprogram där Idrottsspecialisering är en del av utbildningen. De program som eleverna kan söka till är Samhällsprogrammet (inriktning Samhälle och Beteende), Ekonomiprogrammet och Naturprogrammet. Idrottsspecialiseringen fördelas på Idrott och hälsa 1 och 2 samt Idrottsspecialisering 1 och 2 som tillsammans utgör 200 poäng av de 2500 poäng som ska läsas på gymnasiet under 3 år.

 

Idrottsspecialiseringen bedrivs två gånger i veckan inom skolschemat på förmiddagar (onsdag kl. 08:00 – 10:30 och fredag kl. 08:00 – 10:30).  I genomsnitt tränar eleverna 6–8 gånger per vecka och spelar två till tre matcher i veckan. Idrottsgymnasiet Nacka försöker att anpassa schemat för att underlätta för ishockeyn och skolans idrottssamordnare har tät kontakt med tränaren och föreningen. Skolan försöker gynna elevernas schema, framförallt kring helgerna.

 

Lärare/Tränare

Utbildningen leds av:

·       Ansvarig tränare David Holtz

·       Istränare Johan Ekholm och Andreas Gustafsson

·       Fystränare Johan Sundin

·       Målvaktstränare Pontus från BB Goalie

 

Antagningsprocessen

Maj Informationsmöte för föräldrar och spelare

Augusti Informationsmöte för föräldrar och spelare

5 september Sista dag för intresseanmälan till Nacka Hockey.

Oktober – december Bedömning görs av kvarvarande spelare genom kontakter med klubbtränare, distriktstränare, provträningar och scouting på matcher. Så snart bedömningen är gjord av varje enskild spelare ges besked om antagning.

10 december Sista dag för besked om antagning.

15 december Sista svarsdatum för antagna.

15 februari Sista dag för ansökan till Idrottsgymnasiet Nacka.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
HUVUDSPONSORER
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
SPONSORER