SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka HK
Ishockey
A-Laget
Välkommen till Nacka HK A-lags hemsida!
 
Ansvarig tränare:
Janne Andersson ‬0708-258586
 
Assisterande tränare: 
Daniel Enbacka 0725-237147
 
Lagledare: 
Elisabet Ekroth 070-539 46 69
Wennergren har återvänt!
2023-09-07 14:50

Christian Wennergren # 14 Nyförvärv

Det är en gammal bekant som har synts till på både en del filmer och bilder senaste tiden och det är ingen mindre är Chrille W som gör comeback i Nackadressen! För 8 år sedan tog han steget upp i A-laget och var med och tog klubben upp till Hockeyettan. Detta efter att ha spelat J20 i vår förening och producerat en hel del poäng redan sin första säsong. Nu är han tillbaka efter att ha spenderat de senaste 5 åren i Umeå där han har studerat och även spelat i LN91. Han har hunnit med att vara både kapten och ledare där uppe och kommer hem med massor av erfarenhet som kommer vara nyttigt för vår unga trupp. 

Kvalitétsmässigt så har Wennergren alltid haft en näsa för poäng. Han passar bäst som en speldosa i mitten av banan där han både fördelar och styr tempot men det finns också många fina defensiva kvalitéer med sin höga arbetskapactitet. Fokus kommer nu ligga på att hitta rätta formen för att sedan hjälpa laget med alla medel som behövs. Han har redan fått känna av Rickards fys och gummibenen som kommer därefter men till och med det börjar nu sätta sig! Ryktena säger att han också gjort Nacka Hockeys snyggaste mål genom tiderna men det är ännu inte helt bekräftande uppgifter.

Christian själv säger såhär om återkomsten:
Det är helt fantastisk känsla att få komma tillbaka till Nacka där det finns otroligt många fina minnen! Dessutom att det finns flera spelare som är kvar som jag trivs väldigt bra med så nu gäller det att göra allt för att bidra till laget framöver. Man har ju följt detta gäng från sidan under en längre tids frånvaro och jag kan bara bekräfta att det är en sjukt härlig grupp och jag ser verkligen fram emot denna säsong! Efter 5 års frånvaro känns det som om jag är hemma igen. 

Vi kan bara instämma och vill hälsa Chrille varmt välkommen tillbaka!

Christian Wennergren

Underskriften #11 stod skriven i sten
2023-08-23 14:40

Daniel Thomasson # 11 Förlängning 

 

Det har varit många heta diskussioner under sommaren där spekulationerna har gått fram och tillbaka. Kontraktsförhandlingarna har dragit ut på tiden men nog hade vi kunnat gissa att en av våra mest vältränade och meriterade spelare skulle stå startklar när säsongen väl drog igång. Trots att det var tydliga besked att föregående år skulle bli hans sista så står Daniel ”Tudie” Thomasson redo och har äntligen skrivit på för sin trettonde säsong! 

Vad var nyckeln till det hela undrar ni. Det har gått rykten om att egenträningen har gett bra resultat under sommaren, att kroppen har läkt bättre än någonsin och även att en viss stallplats på ridskola i Gustavsberg ska ha spelat in (?) Som ni förstår så har spekulationerna varit många men att ha en av seriens mest rutinerade spelare i laget står självklart högt i kurs. 

Med 362 matcher och 249 poäng har han fått statusen som en stjärn- och kultspelare i Nacka HK. Han har flest matcher och är en av dom som gjort flest poäng genom historien och även producerat år efter år. Vi kan stolt säga att vi behåller väldigt mycket rutin och erfarenhet som kommer vara nyttig i de avgörande matcherna och även i vägledning för de yngre som kliver upp i A-lagshockeyn. Precis som tidigare vill vi självklart hylla Daniel som gått hela vägen från hockeyskolan i föreningen, genom ungdomslagen och juniorlagen, innan han tog en plats i A-laget.

 

Det är dags att han skjuter klubben tillbaka till Hockeyettan. Vi hoppas givetvis det! 

Eliteprospects: Daniel Thomasson

Hockeydagar på XXL
2023-08-01 17:25

Mellan den 1a och 6e Augusti är det hockeydagar på XXL med 20% rabatt på allt från CCM! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 3/10 19:00
4 - 1  
Lör 30/9 18:00
0 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Startsida, 30/09 09:00 
Startsida, 20/09 23:05 
Startsida, 06/09 20:18 
 
HUVUDSPONSORER
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
SPONSORER