Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen
till Nacka Hockeyklubbs hemsida.

Vi tillhandahåller en i regionen ledande och högkvalitativ utbildning för barn och ungdomar att spela ishockey. 
Uppdaterad information om Corona
2020-11-20 13:48

De lokala allmänna råden för Stockholms län förlängdes igår till den 13 december. Detta betyder att nedan fortsatt gäller i Nacka Hockeys verksamhet. 

 • Alla seriematcher, träningsmatcher, cuper och hockeyskoj är inställda 
 • Isträningar för A-lag och Veteraner är inställda
 • Isträningar för J20, J18:1 och J18:2 i föreningens regi är inställda
 • Skolträningarna för Hockeygymnasiet får enligt förbundets nu gällande riktlinjer fortsatt bedrivas
 • Träningar för ungdomar födda 2005 och senare får genomföras enligt schema. Omklädning sker i så stor utsträckning som möjligt hemma, ingen dusch i ishallen.
 • Cafeterian håller stängt 
 • Gymmet håller stängt


Med anledning av det förslag som regeringen förväntas besluta idag avseende begränsning av antalet personer vid en allmän samman-komst eller offentlig tillställning till 8 deltagare har Nacka Hockey beslutat att vi måste försöka minska antalet personer som befinner sig i ishallen samtidigt och den tid som man befinner sig i ishallen vid de ungdomsträningar som får genomföras. Även om träningarna inte är att anse som allmän sammankomst eller offentlig tillställning vill vi göra allt vi kan för att minska risken för smittspridning.

Detta innebär följande: 

 • lag som vill ha mer än ett ispass samma dag får dessa ispass med endast en spolning emellan
 • det kan bli aktuellt att lägga längre tid mellan ispassen för att sprida ut antalet personer som befinner sig i ishallen samtidigt och se till att alla lag kan få två omklädningsrum
 • det är ledarnas ansvar att se till att barnen/ungdomarna inte sitter för nära varandra, att handhygien sköts och att samling sker utomhus
 • undvik att blanda barn/ungdomar från olika grupper, rotationsträning är tillåtet men se till att ingen grupp blir för stor
 • undvik övningar som innebär närkamper i största möjliga mån
 • fysträningar får inte hållas inomhus i ishallen, varken i spelargången eller inne i ishallen
 • vid fysträning tilldelas inget omklädningsrum och samling till fysträning sker utomhus
 • minimera tiden i omklädningsrummet så mycket ni kan, ingen duschar. 
 • VIKTIGAST AV ALLT; STANNA HEMMA VID MINSTA SYMTOM!

Om ni har frågor kontakta Hanna Kristiansson, 070-452 07 89, eller någon annan i Coronagruppen. 

Elisabet Ekroth
Julie Imus
Fredrik Lovén
Lina Mellbin
Johan Forssberg
Vårt fantastiska A-lag!
2020-11-17 11:41
Vilka superkillar vi har i vårt A-lag!

Varje söndag befinner sig några av spelarna på isen med alla våra 
härliga barn i Hockeyskolan.
Det är en glädje att se vilka förebilder dessa killar är, dom peppar, hjälper, skojar med och uppmuntrar nästa generation hockeyspelare!

Ett stort tack för er insats!
Nacka Hockey


Ordförande har ordet!
2020-11-16 10:43

I torsdags hade vi vårt första styrelsemöte med den nya styrelsekonstellationen. Mötet hölls digitalt, pga. det rådande Covid-läget. Tidigare styrelse har arbetat fram en ny organisationsplan, vilket innebär att styrelsen ansvarar för att skapa olika avdelningar, som sedan fylls upp med ideella krafter. Valberedningen har gjort ett jättebra jobb med att samla in personer som gärna hjälper klubben på olika sätt. Det kan vara alltifrån att stötta marknad i jakt på fler sponsorer, till att hjälpa till att fixa med underhållet av ishallarna. Under mötet arbetade vi fram syfte och arbetsuppgifter per avdelning, och det finns minst en styrelsemedlem i varje avdelning vi skapat.

Avdelningarna är (1) Sportkommittén som har hand om allt operativt arbete med den sportsliga verksamheten. Sedan har vi (2) Marknad, vars uppgift är att öka föreningens kommersiella intäkter. (3) Administration och ekonomi har hand om budgetarbetet och den dagliga driften av föreningen, här ingår också Suss på kansliet såklart. (4) Arena & Material ska se till att ishallarna är i ett bra skick till en var tid, och (5) Kommunikation ansvarar för att se över hemsida, sociala medier och övriga sätt att nå ut med information, både till alla er i föreningen och externt.

Nu kommer vi att samla alla som anmält sitt intresse att hjälpa till inom de olika avdelningarna och börja strukturera upp arbetet. Om du som läser detta har tid och kunskap att hjälpa till inom någon av ovanstående område så ta gärna kontakt med oss! Ju fler som hjälper till, ju mer kan vi göra!

Avslutningsvis diskuterade vi även Covid-19, som påverkar oss otroligt mycket. Vi fick besked i förra veckan från Stockholms Ishockeyförbund att allt serie- och matchspel pausas fram till årsskiftet. Detta gäller för alla föreningar i Region Öst. De enda matcher som får spelas ut året är de i Hockeyettan, Hockeyallsvenskan, SHL och SDHL. Vad gäller träningar så får spelare födda 2005 eller senare träna med sina lag, under förutsättning att FHMs och SIFs riktlinjer följs. Vi kommer att sätta upp lappar runt om i ishallarna med information från SIF. Vi måste undvika att blanda spelare från olika lag som normalt sett inte ingår i samma grupperingar. Träningen bör fokusera på individuella moment, så att närkampsspel minimeras. Utöver det rekommenderar de att vi minskar tiden spelarna vistas i omklädningsrummet, så se till att kom så färdigombytt som möjligt, och ha samlingar på andra platser där alla kan sprida ut sig mer. Personliga vattenflaskor, handdukar mm är viktigt. Spelade födda 2004 och tidigare får bedriva individuell fysträning, rekommenderas utomhus. Sedan stannar vi såklart hemma om vi känner av förkylningssymptom.

Nu måste vi alla hjälpas åt att följa FHM och SIFs riktlinjer för att minska smittspridningen, även om det ibland känns både orättvist och deppigt. För många aktiva unga är idrotten en stor del av livet, och att nu inte kunna träna på is och spela matcher lämnar ett vakum. Vi får verkligen hjälpas åt att peppa varandra, och hålla motivationen uppe. Förhoppningsvis ser vi en ljusning på nyåret.


Hälsningar Charlotte, ordf Nacka Hockey

Ny Ordförande i Nacka HK!
2020-11-06 11:51

Charlotte Gustavsson valdes igår på extrastämman in som ordförande för Nacka Hockey. Charlotte har tidigare erfarenheter från ishockey på elitnivå. Fram till 2016 var hon VD för Modo Hockey uppe i Örnsköldsvik, och under säsongen 17/18 verkade hon som VD för Karlskrona HK i Blekinge. Utöver detta har hon även suttit i styrelsen för Hockeyallsvenskan och varit ledamot i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd. Nu för tiden ägnar Charlotte all sin tid åt styrelsearbete i olika former. Hon är VD för Styrelseakademien i Stockholm, samt sitter i styrelsen för Everysport Media Group som bland annat äger Hockeysverige.se samt elite prospects. Charlotte bor sedan en tid tillbaka i Stockholm tillsammans med sin engelska springer spaniel Douglas, 1 år. Det känns jättekul att få vara tillbaka i en hockeyförening igen, och få möjlighet att bidra med mina erfarenheter. Styrelsen har under de senaste åren arbetat fram en ny organisationsplan som det nu blir vårt ansvar att implementera. Det kommer att bli en spännande resa.


Till nya styrelsemedlemmar valdes:

Andris Lukins

Susanne Björklund

Jonas Eneqvist


Uppdatering kring gällande riktlinjer
2020-11-05 08:00

Igår höll Folkhälsomyndigheten en presskonferens där det meddelades att det införs utökade regionala restriktioner i Region Stockholm. Med anledning av myndigheternas beslut har Stockholms Ishockeyförbund i samråd med Svenska Ishockeyförbundet och övriga distrikt i Region Öst tagit beslut om verksamheten i distriktet.


Nedan följer information om vad som gäller inom Nacka HK till och med 2020-11-19:

·       Alla seriematcher, träningsmatcher, cuper och hockeyskoj är inställda

·       Träningar för A-lag och Veteraner är inställda

·       Verksamheten för J20, J18:1 och J18:2 i föreningens regi ställs in

·       Skolträningarna för Hockeygymnasiet får enligt förbundets nu gällande riktlinjer fortsatt bedrivas

·       Träningar för ungdomar födda 2005 och senare får genomföras enligt schema*. Omklädning sker i så stor utsträckning som möjligt hemma, ingen dusch i ishallen

·       Cafeterian håller stängt 

·       Gymmet håller stängt

 

Nacka HK har tillsatt en särskild grupp för föreningens hantering av coronafrågor. Gruppen består av:

Elisabet Ekroth, lagledare J18:1, A-lag
Johan Forssberg, spelare J20, styrelsen
Julie Imus, styrelsen
Hanna Kristiansson, lagledare J20
Fredrik Lovén, Ordf. Sportkommittén
Lina Mellbin, tf Ordförande NHK


Kontaktperson för gruppen är Hanna Kristiansson, 070-4520789.


Nyheter från våra lag
Team 08 (U13), 06/11 08:16 
Team 08 (U13), 01/11 10:48 
Hockeyskola, 20/10 11:52 
J-18, 27/09 00:15 
 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER