SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen
till Nacka Hockeyklubbs hemsida.

Vi tillhandahåller en i regionen ledande och högkvalitativ utbildning för barn och ungdomar att spela ishockey. 
Nacka HK kommenterar i dagens NVP
2021-04-13 12:58

Nacka HK kommenterar i dagens NVP att Nacka Kommun väljer en helt annan väg än Värmdö Kommun och Stockholms Stad i insatserna för idrotten.

Bland annat innebär dessa insatser att Värmdö Kommun nu sänker sina istidskostnader från 900 kr/h till 80 kr/h.

Som vi tidigare publicerat har Stockholms Stad infört nolltaxa för resten av 2021. Klicka på bilden för ett mer läsvänligt format. 

 

Du som är pluskund hos NVP hittar även artikeln här: https://www.nvp.se/Sport/kraftig-coronarabatt-i-varmdo--inte-i-nacka

 

 

Nyhetsbrev från Styrelsen
2021-03-25 06:55

Hej!

 

Nu är det bara 35 dagar kvar av (den mycket märkliga) säsongen 2020/2021.

Sedan i höstas har vi fört dialog med kommunen kring möjligheten att behålla isen längre under denna vår. Detta i hopp om att vi skulle kunna erbjuda våra lag fler istider för att kompensera något för de veckor då ishallarna varit helt stängda.
I förra veckan kom så kommunens slutgiltiga beslut, och de hörsammar tyvärr inte vår vädjan och kommer stänga hallarna enligt ordinarie schema.

 

Stockholms Stad har utlovat nolltaxa för föreningar under resten av 2021, Nacka Kommun valde som bekant att istället höja sina taxor från årsskiftet. När nyheten om Stockholms Stad publicerades kontaktade vi omgående Nacka Kommun. Vi inväntar fortfarande deras respons, och vi håller självklart tummarna för att de följer i Stockholms Stads spår och visar kommuninnevånarna att idrott och hälsa är lika viktigt i Nacka som i Stockholm.  
Att barn och ungdomsidrott är grundläggande för ett fortsatt hälsosamt liv finns det massor av forskning på, och Halmstad Kommun är ett bra exempel på hur man kan se på saken.  
I deras kommun betalar inga föreningar några kostnader för istider eller övrig lokalhyra för bollhallar etc för ungdomar mellan 0 - 20 år. De ser idrotten som en investering i framtiden, och detta tycker vi låter väldigt klokt!  

 

Även i de föregående nyhetsbreven har vi skrivit om ekonomin, om våra insatser för att skapa balans. En av dessa insatser är att vi beslutat att införa en särskild corona-avgift. Denna består av en engångsavgift på 300 kr, och denna kommer att faktureras senare under våren.

 

En helt annan typ av insats kommer från en anonym givare som har valt att skänka oss 100 000 kr.  

STORT OCH INNERLIGT TACK för denna fantastiska gåva – detta gör stor skillnad för oss i dessa tuffa tider!

 

Vår Sportkommitté, med Fredrik i spetsen, arbetar hårt med att tillsätta alla tränare inför nästa säsong. Så fort detta omfattande arbete är klart, så kommer Sportkommittén att kommunicera mer kring detta.

 

Säsongens sista nyhetsbrev publiceras i slutet av april. Vi vill passa på att önska er en riktigt Glad Påsk!

 

 

/Styrelsen

Information om matcher, cuper m.m.
2021-02-25 18:30
Folkhälsomyndigheten beslutade den 24 februari att upphäva det undantag om att spela enstaka matcher, delta i cuper, camper och träningsläger som gällt för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Det är fortfarande tillåtet för varje enskilt lag eller träningsgrupp att bedriva träning. 

Detta innebär för Nacka Hockeys del att de matcher som planerades att starta från vecka 10 inte kommer att bli av. 

Vi vill påminna om att de riktlinjer som Styrelsen och Sportkommittén har beslutat fortfarande gäller vid alla aktiviteter i våra ishallar;  

Nyhetsbrev från Styrelsen
2021-02-22 16:12

Hej spelare, ledare och föräldrar!


Sedan förra nyhetsbrevet gick ut har det hunnit hända en hel del i vår förening. Vi har fått tillbaka våra juniorer på is, något vi kämpat väldigt hårt och länge för. Vi saknar dock fortfarande våra spelare födda 2001 och tidigare, och hoppas att smittläget snart tillåter oss att få återse er. 

Nackafamiljen är inte komplett förrän alla spelare är tillbaka på isen!


Covid-mötena med Stockholms Ishockeyförbund pågår fortsatt veckovis, just nu handlar de mest om matchspel för ungdom. Match och tävling är en mycket viktig del i den hockeyutbildning vi bedriver, men vi har också en pandemi att förhålla oss till. Separat information kring detta kommer även fortsättningsvis att skickas löpande direkt till berörda lags huvudtränare och lagledare.
 
Vi har en bra dialog med kommunen där vi gemensamt försöker hitta de bästa lösningarna. Vi är mycket tacksamma för att vi tillsammans lyckats hitta fungerade lösningar för våra spelare som tillhör hockeygymnasiet så att deras vardag kan fungera någorlunda normalt. 

Tack alla HG-elever – ni sköter detta väldigt bra!


Charlotte och Lina har deltagit i möte med Socialdemokraterna i Nacka där de fick presentera hur NHK, tillsammans med andra föreningar, vill behålla och vidareutveckla Nacka IP. Som ni redan känner till så vill kommunen flytta ishallarna från Järlahöjden. Att bevaka hur det politiska arbetet fortgår i denna fråga är såklart mycket viktigt för oss.


Inom kort startar vi upp ett nytt lag. Det är ett härligt gäng som kommer från vår populära hockeyskola som snart har sin första istid under namnet TEAM 14. Det är som alltid mycket roligt att få välkomna ett nytt lag – det ska bli väldigt kul att få följa er framöver.


Ingen missade väl att Nacka Värmdö Posten gjorde ett fint reportage om vår förening, väldigt kul att vi fick hamna på förstasidan – tack Team 13 som tog emot NVP. 

 

Att driva en ideell förening en helt vanlig säsong är utmanade på många sätt. Att driva den under en pandemi är en helt annan typ av utmaning.
Vi lägger enormt mycket tid och kraft på ekonomin. Vi räknar, räknar igen, och sedan några gånger till. Vi börjar ana säsongens slutresultat och tittar nu framåt på nästa säsong och budget.
För att vi ska hamna i ett godtagbart läge behövs några viktiga punktinsatser, mer information kring detta kommer separat.
Med hjälp av dessa hoppas vi kunna undvika att behöva göra större förändringar av våra säsongsavgifter.


Vi får då och då frågor om cafeterian och när den kommer öppna. Vi skulle naturligtvis helst ha den öppen som vanligt, men det innebär en rad utmaningar som vi tyvärr inte kan hantera just nu. Om läget inte förändras drastiskt, kommer cafeterian att vara stängd säsongen ut. 


På tal om kaffe och korv, så vill också passa på att tacka alla som bidragit i vår insamling med stödbiljetter och korvförsäljning – TACK!


Trots allt, så kommer det faktiskt inte bara elände ur denna pandemi. Vi har lärt oss massor av bra saker som vi kommer ta med oss in i framtiden. Det pågår forskning kring vad idrotten lärt och lär sig, och detta följer vi med stort intresse. Vissa regler som vi infört under denna säsong, kommer vi sannolikt därför att behålla även när pandemin är över. Vi återkommer kring vad detta innebär längre fram.


Vi kämpar vidare!


Vänligen Styrelsen

Juniorer - välkomna tillbaka!
2021-02-05 08:54
Vi har äntligen fått klartecken på att få våra juniorer tillbaka till ishallen och isträningarna. Ni kommer inom kort att få mer information via era lagledare. 

Varmt välkomna tillbaka - vi har saknat er! 

/Styrelsen och Sportkommittén


Hockeyskolan startar åter på söndag 7/2, äntligen!
2021-02-04 11:26

Hockeyskolan drar äntligen igång igen nu på söndag 7/2. 

 

Observera ny tid för nybörjarpasset.

 

Fortsättning och Flickor 9.00 - 10.00

 

Nybörjare 10.30 - 11.30

 

Då vi nu har max 40 personer tillåtna i hallen är det nu extra viktigt att vi inte har några föräldrar förutom ledarna inne i B-hallen. 

 

Tyvärr kan vi inte heller tillåta några av spelarna från våra yngsta lag att vara med på passen, det är bara spelare som är anmälda till enbart hockeyskolan som får vara med!

 

Välkomna tillbaka!

Nyheter från våra lag
Team 13 (U9), 17/03 14:31 
Team 14 (U8), 15/02 11:21 
J-18, 19/12 20:49 
Team 08 (U14), 06/11 08:16 
 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER