Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Cafeteriaguiden

Caféteriaguide    

                                                                

ÖPPETTIDER, FÖRDELNING AV PASS OCH ANNAT VIKTIGT ATT VETA

 

Caféterians öppettider:

Måndag – Fredag (14.00-16.15 anställd personal) 16:00 – 21:00 (Obs! 22:00 vid J18, J20 + A-lagsmatch)

Lördag  – Söndag 08:30 – 18:00  (Obs! 20:00 vid J18, J20 + A-lagsmatch)      


Uppdelning av pass, vardagar, helger samt dubbleringspass:

 

Vardagkvällar står man själv (om det inte är match, då utökas bemanningen). Eftersom vi tillsvidare har extrahjälp anställd i caféterian behöver vi inte gå på vardagspasset förrän 16,45. Louise, som extrahjälpen heter, går hem 17:00. Ett vardagspass är alltså beräknat till 4 timmar och 45 minuter (kl. 16:45 – 21:30) inklusive stängning och städ.

OBS! Om Louise blir sjuk eller har semester ska vi vara på plats snarast möjligt och öppna från 16,00 vardagkvällar. Om det skulle hända får caféteriaansvarig meddelande om detta och kontaktar snarat möjligt den som är bemannad för det passet. Hittills har detta inte inträffat.


Helger är caféterian öppen hela dagen och det är väsentligt högre tryck i ishallen. Därför är bemanningen lagd så att den anpassas efter is-schema + matcher. Normalt 3 pass per vanlig helgdag och 4 pass vid kvällsmatch på helgen.  


Öppnings- och stängningspassen är som huvudregel något kortare än ”dubbleringspassen”, då man inte har vare sig öppnings- eller stängningsansvar.

Dessa tre olika typer av pass är i nuläget likvärdiga, d v s räknas som ett pass, oavsett det exakta antalet minuter. Om det under säsongen blir stora skillnader i tid som respektive familj bemannat korrigeras all eftersom.

 

Undantagna från caféteriatjänst:Ett antal spelare har föräldrar som fullgör uppgifter som materialare, lagledare mm. Dessa familjer är undantagna caféteriatjänst. Men om man vill stå, är det givetvis välkommet!

 

Veckoschema: Varje veckas schema sätts upp på tavlan utanför köket i caféterian. Där står namn och telefonnummer. Väljer man att köpa sig fri så ansvarar man själv för att säkerställa att personen dyker upp, annars blir det 500 kr i böter + 80 kr/timme för ersättaren. 


Byte av pass: Det är fritt fram att byta pass inom laget. Dock ansvarar man själv för detta och caféteriaansvarig måste informeras om bytet!

 

”Köpa sig fri” och vad som händer om man inte dyker upp: Det går att köpa sig ”FRI” för en summa av 80 kr/timme. Man ansvarar själv för att kontakta extrapersonal och gör upp betalningen direkt med dem. Extrapersonalen ska betalas för halvtimmen innan öppning och halvtimmen efter stängning. OBS: Ni måste meddela caféteriaansvarig vem som kommer i stället för er på ert pass!


OM MAN UTEBLIR FRÅN TILLDELAT PASS BLIR DET PERSONLIGA BÖTER TILL KLUBBEN PÅ 500  kr + ersättning med 100kr/timme till den person som tar passet.

 

Godkänd extrapersonal finns på hemsidan under caféterian med namn och telefonnummer.


Hygien och barn i cafeterian: Ni får gärna ha med era barn till caféterian men de får inte servera mat och inte heller hantera pengar. Tänk på hygienen när ni arbetar i cafeterian. Ta av alla smycken, använd gärna förkläde och tvätta händerna ofta!

 


SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR MAN HAR PASS I CAFÉTERIAN

 

Nyckel till caféterian: Vid öppnandet av caféterian hämtas nyckeln hos vaktmästaren som finns längst bort i gången vid omklädningsrummet. Där lämnas även nyckeln efter stängning. Vaktmästaren är i stort sett alltid på plats fram till kl 23.00, skulle han inte vara där vid stängning så finns det en låda att lägga nyckeln i.

 

Gå in i caféterian inifrån ishallen och lås upp ytterdörren till cafeterian inifrån.

 

Det första man gör när man öppnar:

            ¤   Sätt på kaffe! Se under Pärm med information samt Kaffemaskin.

            ¤   Läs igenom pärmen!

            ¤   Tänd lamporna i serveringsdelen.

            ¤   Ta ner stolarna från borden.

            ¤   Kolla att det ser rent och snyggt ut.

 

Växelkassa, prislista och bankning av dagskassa: Växelkassan är på 800 kronor och ligger alltid i kassaapparaten. Vid stängning skall pengarna räknas och kassarapport fyllas i som finns i pärmen i cafeterian. 800 kr skall alltid lämnas kvar i växelpengar till nästa dag. Resten av uppräknade pengar och kassarapport bankas i kassaskåpet, inne till vänster på lagret bakom cafeterian. Påsar att lägga pengar och kassarapporten i ligger i hyllan under kassaapparaten.


Pärmen med viktig information: Det står en pärm vid kassan där all typ av information finns. Börja med att läsa den när ni påbörjar ert pass. Förutom instruktioner och rutiner finns i pärmen även kassarapport.

 

Kaffe: Kaffe måste alltid finnas färdigt. Det bryggs allteftersom och hälls över i termos.

 

Det finns två kaffemaskiner; en vanlig bryggare och en espressomaskin. Vid stängning ska bryggaren stängas av och kannorna diskas och sköljas ur. Lämna en skvätt vatten i varje kanna.                                                  

 

Övrigt:

Dricka skall alltid fyllas på i kylarna ute i cafeterian. Mat finns i frysen och mjölk alltid i kylen. Tänk på att inte ta fram för mycket mat ex korv, ta fram några i taget så vi inte behöver kasta någonting i onödan. Det finns även en extra frys med bl a korvbröd och muffins inne på lagret bakom cafeterian.

                                           

Löpande kontroll under öppethållandet:                                

                                            ¤   Plocka undan skräp, torka borden och gör snyggt i caféet.

                                            ¤   Se till att koka nytt kaffe (i god tid).

                                            ¤   Fyll i korv och bröd i varmkorv-lådorna

                                            ¤   (OBS korta intervall, den får ligga max 2 timmar) .

                                            ¤   Förbered fler toast och smörgåsar.

                                            ¤   Håll rent och snyggt på disken. Fyll på varor vid behov.

                                            ¤   Tvätta händerna!

 

 

Tips: Mat som går bäst är korv och toast samt smörgåsar. Gör i ordning ett par smörgåsar åt gången, pålägg hittas i kylskåpet. För att enkelt värma korv, hetta upp vatten i vattenkokare och fyll tråget 10 cm för korv i korvlådan. Lägg i ett par lagerblad samt 5 – 6 pepparkorn. Se pärmen för ytterligare instruktioner!


OBS! OBS! OBS!  (Vid match för A – lag eller J20-laget)

Kaffeleverans till lagen + domarna: När A-laget och A- juniorerna spelar match ska gästande lag bjudas på fika i omklädningsrummet. Glöm inte domarna!Det finns en instruktion med information om detta i fiket på väggen vid mikron. OBS: Man ska alltså gå ner med fikat till omklädningsrummet och även hämta termosar efter match!


Prislista finns inne i caféterian: Prislista finns på bänken i cafeterian samt i pärmarna.


Att ta betalt med kort: Kortautomaten är enkel att hantera. Man trycker in summan av köpet + grön knapp och ber sedan kunden knappa in sin kod + grön knapp. Instruktion finns i pärmen!


Försäljning av profilkläder eller utrustning: Vid försäljning av profilkläder, skridskosnören, utrustning e dyl. skall dessa försäljningar särskilt skrivas upp på blankett som finns i pärmen. Dessa varor räknas mot annat konto i klubben och skall kunna särskiljas från cafeteriaförsäljning. Betalning för dessa varor sker på samma sätt som för samtliga försäljningar i cafeterian så sköts separation av vilket konto försäljning gäller av kansliet i efterhand baserat på den information som ges via blankett.


Vid stängning:                                                                                  

              ¤   Lås ytterdörren till caféterian.

              ¤   Gör kassarapport och banka dagskassan.

              ¤   Rengör trågen i korvlådan samt toastjärnet.

              ¤   Torka av alla bord ute i serveringsdelen, häng upp stolarna på borden.

              ¤   Sopa och våttorka golven.

              ¤   Torka rent och snyggt i köket.

              ¤   Fyll diskmaskinen, lägg även i diskborstarna. Sätt på diskmaskinen.

              ¤   Töm soporna, obs att det finns flera papperskorgar i cafeterian.

              ¤   Släck alla lampor.

              ¤   Gå ut innervägen från cafeterian. Lås!

            ¤  Släng soporna i containern utanför simhallen. Nyckeln till containern sitter på nyckelknippan ni hämtat hos vaktmästaren.

              ¤   Lämna nycklarna till vaktmästarna eller i brevinkastet i dörren.


Överlämning nästa pass:

                      ¤   Hjälp gärna nästa pass med att förbereda toast som kan läggas i kylskåpet, samt se till att allt är påfyllt.

¤   Lägg beställningslistorna samt eventuell annan information på bänken vid kassaapparaten.

¤  Tack för att du bemannat caféterian!Kontakt: Nacka Hockeys caféansvarige är Tony Boström som för det mesta är i hallen på kvällarna och nås på telefon.

 

LYCKA TILL!


För kontakt,

cafe@nackahockey.se 


 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER