Frölunda-Nacka 3-4 (1-1 2-1 0-2)   Skott: 36-41 (9-10 18-13 9-18)

Man åkte ner till Göteborg med onsdagens förlust med 3-6 i bagaget,
förlust igen skulle ju betyda att säsongen var slut.
Frölundas J20-lag blev utslagna på fredagen och därmed kunde man lyfta ner 6 st 00-spelare från J20.

Nacka ställde upp med samma lag som i förra matchen.
Dock gick Magnus Chrona in i buren för sin första match sedan 3 feb pga sjukdom.

Första Perioden
Frölunda tog kommandot direkt och satte hård press i de första 10 minuterna.
Det såg närmast ut som powerplay i långa sekvenser, Nacka kom bara sporadiskt ur zon.
Man stod emot pressen med uppoffrande försvarspel ända tills 10.38 då Frölunda kom loss i en 2-mot-1 situation och satte 1-0.
Vi vet sedan förra matchen att de är väldigt vassa i såna lägen.
Det fanns anledning att fundera om laget skulle falla ihop därifrån.
Pressen fortsatte ett par minuter.
Men därefter började Nacka att ta sig upp i banan mer och mer.
Efter 13.50 kom belöningen i form av ett oväntat 1-1 mål av Erik Söderlund.
Detta gav Nacka energi och matchen jämnades ut alltmer.
Nacka vann högst oväntat skotten i första perioden och kunde gå till en skön pausvila med 1-1.

Andra Perioden
Nu var det en betydligt jämnare match.
Nacka hade definitivt fått blodad tand av att ha klarat av första perioden.
Chanser åt båda hållen, men Nacka prioriterade defensiven klokt nog och vände oftast hem med flera spelare.
Frölunda gjorde dock 2-1 efter 07.22 men Nacka lät sig inte nedslås utan trummade på.
Efter 08.22 kvitterade Nacka för andra gången i matchen, 2-2 genom ett backskott från blålinjen av Adam Svensson.
Det såg ut att hålla perioden ut men Frölunda tog för 3e gången ledningen efter 18.27 då man gjorde 3-2. Lite surt kändes det.

Tredje Perioden
Nackas tuppkam var nu rejält utvuxen och man jagade hårt för en kvittering.
Det skapades chanser men Nacka vågade inte trycka på för fullt pga risk för snabba spelvändningar.
Det kändes väldigt ovisst men efter 07.21 kvitterade Nacka för 3e gången i matchen när Jakob Leckström gjorde 3-3.
Nu var det högsta rysarnivå på matchen.
Fyra minuter senare, efter 11.42 gjorde Nacka 3-4 vid en tekningssituation där Filip Lekbrant på något märkligt sätt lyckades få pucken att flyga i en båge över Frölundas förvånade målvakt och landa bakom honom inne i Frölundas mål.
Högst osannolikt hade Nacka en ledning att försvara med drygt 8 minuter kvar.
Det var 8 oerhört nervösa minuter att följa men grabbarna krigade sig igenom dem och var nära att slå in en puck till i tom bur.
Vilken slutperiod Nacka gör !
Man vann skotten med 18-9 och målen med 2-0.

Vill passa på att skänka en tacksamhetens tanke till vår fystränare Rickard Thunberg som drivit grabbarna till en nivå där man i match efter match är väldigt, väldigt starka i 3e perioden.

Det var nog många som följt laget i år som trodde att säsongen skulle ta slut i och med denna match.
Men grabbarna ville annat och den av många förmodade avslutningsmiddagen ikväll blev istället en uppladdningsmiddag  för morgondagens match.

Notera att det var en välspelad match som inte innehöll en enda utvisning, när hände det senast ?

En stor eloge till Frölundas kommentator i sändningen på SvenskHockeyTv.
Han var påläst, opartisk, ödmjuk och rolig.
Berömde båda lagen och höll även koll på andra matcher som båda klubbarna spelade parallellt med denna.
Föredömligt !

Nu får vi en helt avgörande match imorgon mot Frölunda där en plats i semifinalen ligger i potten.