Nacka-Frölunda 3-6 (0-3 1-2 2-1)   Skott 24-34 (6-15 7-12 11-7)

Att möta Frölunda J18 i SM-slutspel är definitivt bland det svåraste man kan göra i Sverige som J18-spelare.
Frågan inför den här matchen var, skulle skillnaden vara lika stor även i år ?
Hur stor respekt skulle Nacka ha för motståndarnas klubbmärke ?

Frölunda chockstartar med 0-1 efter 10 sekunder, vilken kalldusch !
Nacka försöker skaka av sig det men är omskakade.
Efter 03.19 är det dags igen, Frölunda gör bort en spelare i mittzon och vips så kommer de blixtsnabbt i en 3 mot 2 situation.
Ett rappt skott i krysset och 0-2.
Nackaspelarna får inte tag i motståndarna, Frölunda har stort spelövertag och matar på.
Efter 08.47 får Nacka sin första utvisning och alla befarar ett mycket skickligt powerplay.
Det tar bara 10 sekunder för Frölunda innan man utnyttjat det och 0-3 lyser ilsket på resultattavlan.
Nacka får ett powerplay i 10e minuten men frågan är om vi ens fick något skott på mål under dessa 2 minuter.
Nästa boxplay i 13e minuten klaras trots allt av, en liten framgång i detta läge.
Man står och betraktar Frölunda med skräckblandad förtjusning.
De uppträder så oerhört skickligt, passningarna sitter på bladet, spelarna är skickliga i puckbehandlingen. Allt görs i så hög fart.
Nacka kommer ingenstans, de hamnar i tidsnöd nästan varenda gång de får pucken.
Oroligt tittar man på klockan och funderar hur många mål skall vi behöva släppa in.
Pausvilan kommer som en befrielse.

Andra Perioden
Till allas förvåning så inleds perioden med att Nacka börjar ta för sig och skapar faktiskt några bra chanser.
En efter en av spelarna börjar tro på sin egen förmåga.
Matchen jämnas ut en aning, vi börjar tro på en reducering.
Tyvärr mitt i denna positiva spiral så får Nacka en utvsing efter 05.17 vilken Frölunda utnyttjar efter 1 minuts powerplay till att
göra 0-4 efter 06.19. Tråkigt när det började ljusna för Nacka.
Skulle det punktera all kampmoral, hann vi tänka.
Men en dryg minut senare, efter 07.24 får Nacka hål på Frölunda när Carl Fröblom gör 1-4.
Skönt och viktigt för Nacka, en isbrytare när man ser att det går att göra mål på dem.
Fortfarande är Frölunda klart bättre men Sverige-Sovjet-känslan (för er som var med på den tiden) finns inte kvar utan nu känns som Nacka kan stå upp på ett bättre sätt.
Lite synd att Frölunda gör nästa mål, 1-5 efter 15.25 men Nackagrabbarna har ändå blivit kaxigare vid det här laget.

Tredje Perioden
Nu är den överdrivna respekten bortblåst.
Perioden inleds med 2 st boxplay för Nacka men nu visar man upp det starka boxplay man visat under hela J18 Allsvenskan.
Inga bakkänges på dessa boxplay.
Precis i slutet av vår andra utvisning försöker Nacka från egen zon nå sin från utvisningsbåset inhoppande spelare som dock inte hinner in.
Pucken går vidare ner i Frölundas zon där Marcus Rosberg fräckt vinner duellen mot 2 st försvarare och frispelar Carl Fröblom som efter 07.28 säkert sätter 2-5.
Hela den sekvensen visade tydligt att den överdrivna respekten var borta.
Därefter växer Nacka för varje minut.
20 sekunder senare tar Frölunda en utvisning och i det efterföljande powerplay gör Nacka 3-5 genom Petrus Lindeborg, tid 08.43.
Nu är det riktigt, riktigt kul att se Nackaspelarna växa för varje byte.
Det går till och med så långt att Frölunda tar en timeout, det verkade osannolikt i början på matchen.
Härifrån är det inget snack om saken, Nackaspelarna tror på sig själva och jagar ytterligare mål.
Efter 18.30 tar Nacka ut målvakten, om möjligt ännu mer osannolik utveckling.
Man pressar på i 6 mot 5 i nästan en minut innan Frölunda punkterar matchen med 3-6 i tom bur efter 19.22.

Jag har ytterst sällan sett ett lag som blivit så totalt utspelat i första perioden och delvis i andra perioden för att sedan resa sig i andra halvan av matchen
och totalt byta skepnad. En mental omvandling som man borde ta med sig vidare i utvecklingen både som lag och varje spelare i sin egen resa i hockeyn.
Oerhört värdefull erfarenhet som idrottsman.
Självklart kan väl inställning och skärpa ha sjunkit hos Frölundas spelare när det såg som bekvämast ut.
Men Nackaspelarna skall ha all heder av hur de reste sig och gjorde match av detta.

En värdig avslutning på hemmaplan för denna säsong av Nackas förmodligen genom tiderna mest framgångsrika J18-lag.

Vi passar på att tacka vår trogna publik som stöttat oss hela säsongen !!!

Åk nu ner till Göteborg och spänn bågen från första bytet, finns inget att förlora.