2018-02-11 20:25

Skellefteå AIK-Nacka Hockey 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Skott 27-32 (7-11, 9-10, 8-8, 3-3)

Dag 2 i Norrland började med en riklig och riktig god frukost på Scandic i Skellefteå, och denna morgon med utvilade killar och ledare. Väl framme på arenan så kan kunde vi konstatera vilka enormt bra förutsättningar som killarna har i Skellefteå med 3 ishallar där hockeyn redan från årskurs 6 är integrerad i skolverksamheten.

Redan från start så såg man att vi skulle bli svåra att tas med en dag som denna då Nacka tidigt tog initiativ i matchen och var det särklass hetaste laget under första perioden. Tyvärr lyckades vi inte överlista Skellefteås duktiga målvakt.

Andra perioden var spelmässigt jämnare men detta berodde främst på att Nacka spelare satt i utvisningsbåset 30 % av perioden. Nacka visade återigen att man har ett bra boxplay spel och när det väl hettar till så visar Erik Nygårds vilket duktig målvakt han är.

I början av tredje perioden så tar Nacka ledningen med 1-0 efter ett fantastiskt fint slagskott från Lucas Lindstedt där pucken nästan borrade sig igenom nätet. Sedan så spelar Nacka mycket kontrollerat och stänger ner de försök som Skellefteå skakar fram. När det återstår 2.19 av tredje perioden så hittar dagens domare en utvisning igen för en Nacka spelare vilket kändes lite felaktigt. Skellefteå kvitterar när det återstår ca 30 sekunder kvar av perioden vilket inte kändes speciellt rättvist.

I OT så visar Nacka att vi är ett bättre lag än Skellefteå och avgör matchen genom en fin prestation från Erik Söderlund.

Man kan denna dag konstatera att vi inte hade domsluten på vår sida och som tyvärr denna gång gjorde att vi inte tog med oss full pott från denna Norrlandsturné. Men 5 poäng av 6 möjliga på bortaplan mot Luleå & Skellefteå får ändå anses som godkänt från Nacka J18.

Poängtappet innebar att nu DIF gick upp på samma poäng som oss men de gick tog över serieledningen p g a bättre målskillnad men många matcher och möjligheter återstår att ta tillbaka serieledningen.

Nu har killarna spelledigt hela nästa vecka sedan väntar en ny match mot Arlanda Wings på bortais den 22 Februari.