Första förlusten inkasserad - Modo vände matchen under 2 tunga minuter
2018-02-03 23:50

Modo-Nacka 4-2 (2-1 0-3 0-0)   Skott 19-29 (8-8 8-10 3-11).

Inledningen av matchen känns både lite tveksam och avvaktande från Nacka.
I mitten på första perioden går dock Nacka fram till 2-0 varav det ena var ett väldigt snyggt powerplaymål. Man undrar om det verkligen skall kunna rinna iväg igen. Modo svarar 3 minuter senare med reducering till 1-2 som står perioden ut.

Matchen står och väger fram till 14e minuten i andra perioden. Där får Modo utdelning med 3 mål på 2 minuter varav ett när Nacka spelar boxplay. 4-2 till Modo efter andra perioden.

Nacka jobbar oförtrutet vidare resten av matchen. Man vinner skotten med 29-19 men inga fler mål görs av lagen.

Det kuggade inte riktigt i mellan spelarna idag.
Kanske var det Modo som inte tillät Nacka att spela bättre.
Nacka såg inledningsvis möjligen lite tagna ut av stundens allvar.
Att spela en seriefinal borta mot Modo.
För en månad sedan hade de flesta i och runt laget varit väldigt nöjda med att bjuda Modo en jämn match, dessutom på bortaplan.

Självklart ska Nacka inte vara nöjda då de i serien har visat att de kan bättre.

Detta var första förlusten i J18 Allsvenskan och i Nackas 34e boxplay släppte man in sitt första mål i numerärt underläge. Oerhört imponerande !!!

Nu laddar laget om batterierna för en förväntad tuff match mot Björklöven imorgon kl 12.