Nacka-Huddinge 7-2 (3-0 3-1 1-1)   Skott: 28-23 (7-8 15-8 6-7)

Det fanns väl en del farhågor att det skulle bli en nergång efter helgens urladdningar mot Björklöven och Modo.
Men om man såg avslutande tvåmålsspelet på träningen på måndagen så forstod man att det inte är någon risk att spelarna börjar bli bekväma.
Det var utpräglade vinnarskallar som stångades på högsta allvar.
Just den inställningen och det faktum att truppen är stor med hård konkurrens om platserna gör att spelarna inte kan luta sig tillbaka och känna sig nöjda.
Nacka har från match till match senaste tiden rört om rejält i laguppställningarna.

Första perioden:
Redan efter 2 min visar domarna hur nivån skall komma att ligga då lagen får varsin utvisning.
Innan matchen hade domarna informerat respektiva lagkapten att det skulle vara
skärpt bevakning av spelförstörande beteenden.
I 4e minuten utnyttjar Mattias Dagquist sin rappa skridskoåkning
när han åker sig loss till ett friläge från högersidan och sprätter upp 1-0 i närmaste krysset.
Därefter betar Nacka av 2 st utvisningar i rad som innebar ca 20 sekunders spel 3 mot 5.
I 10e minuten gör Lucas Wremborn 2-0 och 2 minuter senare gör Lucas Lindstedt 3-0 i power play.
Nacka har sedan ett ytterligare power play och klarar av 2 boxplay innan periodens slut.

Andra perioden:
Vi funderade lite på uttrycket "att leda med 3-0 är det svåraste som finns...".
Vi förstår sensmoralen i uttrycket men det kändes ändå betryggande.
Nacka får ett powerplay redan efter 53 sekunder som förvaltas till 4-0 av Jakob Leckström efter 1.30.
Redan efter 3.30 spär Marcus Franz på med 5-0.
Där byter Huddinge målvakt.
I 10e minuten gör Leo Martiniussen 6-0.
Bara halva matchen spelad och så stor ledning, det kändes som det skulle stanna av lite där.
Stax därefter kämpar sig Nacka igenom i stort sett 4 minuters boxplay utan baklängesmål.
I periodens sista minut spräcker Huddinge dagens nolla för Nacka, som går till pausvila med 6-1.

Tredje perioden:
Den perioden kändes lite mer avslagen och sämre struktur i Nackas spel.
Vilket inte är ett dugg konstigt vid det läget i matchen och kanske
lite slitna spelare efter helgens matcher.
Återigen många utvisningar för båda lagen gör spelet väldigt ryckigt
och femmorna får ingen bra rytm med återkommande byten i 5 mot 5.
Nacka har powerplay i 4 min i rad utan att göra mål men direkt därefter sätter Carl Fröblom
slutresultatet 7-2.

Negativt:
Matchen kom inte riktigt upp i speciellt bra spelnivå.
För många utvisningar åt båda hållen gav för lite speltid i 5 mot 5.
Men där bör kanske spelarna ta lärdom av de intentioner domarna gav innan matchen
om skärpt bevakning av spelförstörande beteenden.