Ishockey
Urstark första period kopplade greppet - Nacka J18 vann toppmötet
2018-01-28 16:57

Nacka-MODO 5-0 (1-0 1-0 3-0)   Skott: 53-31 (25-7 13-14 15-10)

De flesta såg nog Nacka som klar underdog inför den här matchen trots alla fina resultat i serien.

Första perioden
Wow !!!
Det var gasen i botten från första tekning.
Det är alltid svårt att jämföra motståndare men detta måste vara en av de absolut bästa perioderna Nacka J18 gjort.
Nacka gör 1-0 i 14e minuten vilket blev periodens enda mål.
Men skottstatistiken 25-7 (!) anger vilket spelövertag Nacka hade.
Man skapade mängder med chanser och vår målvakt hade knappt ett skott på sig förutom i slutminuten. Det var ett grymt driv i skridskoåkningen som gång på gång rev upp sår i MODOs försvar. Ledningen med 1-0 kändes klart i underkant.

Andra perioden
Som väntat kunde inte Nacka behålla samma tryck och spelövertag.
Det som ofta händer i idrott är då att motståndaren reser sig med nyvunnen energi och vänder matchen.
Perioden blir jämn och Nackas målvakt Erik Nygårds får verkligen visa sin höga kapacitet. Periodens enda mål gör Nacka i 15e minuten av Leo Martiniussen på läcker frispelning av Mattias Dagquist.
Det var Leos andra mål i matchen.

Tredje perioden
Redan efter 28 sekunder smäller Carl Fröbom in 3-0 fint frispelad av Lucas Lindstedt. Därefter kändes det tryggt då Nacka fortsätter åka skridskor.
Och just skridskoåkningen ger Nacka 4-0 då Jakob Leckströms ben gick som trumpinnar när han flyger förbi en MODO-spelare och skjuter ett skott som Lucas Wremborn slår in returen på. 5-0 görs i powerplay av Lucas Biberg som kommer i bakdörren snyggt frispelad av Erik Söderlund och Andreas Nilsson.

Det var ett laddat Nacka som gjorde sitt jobb i varje situation och åkte mycket skridskor. Det är lagets adelsmärke och det skall man aldrig tumma på.
En som verkligen driver laget i den riktningen är Jakob Leckström, vilken fin förstärkning till laget !
Boxplay fortsätter av vara oerhört starkt, nu uppe i 28 st  avklarade utan baklängesmål !!!
Sist men inte minst, enormt roligt att se Erik Nygårds tackla den svåra situationen att gå in mot topplaget MODO efter Chronas toppmatcher.
Erik håller en meriterande nolla vilket var lagets 5e nolla på 8 matcher.

Nu kan grabbarna och ledarna fira återstoden av helgen som rättmätiga serieledare. Nacka har mött alla lag i serien utom Wings.

Nästa match är redan på tisdag 30 januari kl 19.45 i Nacka Ishall.