Ishockey
Rysare i mötet mot DIF - avgjordes i sudden
2018-01-20 20:42

Nacka-Djurgården 1-2 (0-0 1-1 0-0 0-1)   Skott 24-31 (8-10 9-13 7-6 0-2)

Djurgården hade blivit ett spöke för Nacka då man inte varit nära att ta poäng på åratals matcher lagen emellan.Bästa chansen dittills fanns i höstas då Nacka ledde med 2-0 inför sista perioden men föll med 2-4. Dock var det då stor skillnad i skott till DIFs fördel då man mest fick försvara sig.

Inför dagens match var många nyfikna på hur långt den form och det självförtroende Nacka nu har skulle räcka.
Djurgården kom till start med det på papperet starkaste DIF-lag vi mött på flera år.

1a perioden
DIF inleder med att sätta en tung press på Nacka under första 2-3 minuterna.
När Nacka väl återhämtat sig börjar man även sticka upp med bra framstötar.
Båda lagen har varsitt power play utan resultat.
Ställningen fortfarande 0-0 efter perioden vilket var 10e perioden i rad Magnus Chrona hållit nollan, oerhört starkt.

2a perioden
Efter 2.40 spräcks Chronas nolla.
Men Nacka i nuläget tror så mycket på sin förmåga så man fortsätter bara med sitt spel. Man skapar lika farliga chanser som DIF.
I 10e minuten kommer belöningen med ett läckert mål i hög fart av Jakob Leckström. Nacka betar av 2 stabila boxplay och har 1 powerplay.

3e perioden
Nacka får utvisning i början av perioden när man redan är i numerärt underläge.
Man får spela 3 mot 5 i en hel minut men klarar det efter suveränt försvarsarbete.
Här någonstans börjar även vi tvivlare att tro på poäng.
Kanske gick Nacka ner på en försiktigare spelstil sista 10 minuterna vilket är förståeligt.
Perioden slutar 0-0.

Oavgjort efter 60 minuter och därmed 1 poäng bärgad.
Kan möjligen vara en något hemmablind analys men matchen var under 60 min helt jämn och resultatet rättvist.

Förlängningen avgörs dock redan efter 31 sekunder då DIF fick ett jätteläge efter ett mindre synkat byte av Nackaspelarna. Bittert slut men Nacka visade tydligt att man gjort stora framsteg. Och detta var första poängen mot DIF sedan Dackefejden.

Individuellt fanns många starka prestationer men det är ändå laget som skall hyllas. Det är glädjande att få vara lite tjatig, återigen visar Nacka stor villighet till skridskoåkning och fysiskt spel.
Sedan måste det framhållas att Nacka inte släppt in ett enda mål i boxplay i Allsvenskan.

Konkurrensen i truppen är hård och de som står utanför laget i olika matcher skall veta att de har stor del i framgångarna då det är HELA truppen som skapar bra kvalitet på träningar med mycket tävling vilket tas med till matcherna.

Fantastiskt kul att vi kunde räkna in 302 åskådare idag.
STORT TACK till er alla som skapar en grym inramning kring matchen.