2018-01-13 20:26

Nacka - Luleå 3-0 (0-0 2-0 1-0)   Skott 36-19 (11-5 11-5 14-9)

Första hemmamatchen i J18 Allsvenskan och efter de inledande två matcherna hade både självförtroende och förväntningar skruvats upp.

Det syntes på matchvärmningen att grabbarna var mer koncentrerade än vanligt.

I första perioden klarar Nacka av 2 box play på ett ypperligt sätt där man ligger i skottlinjen med hög noggrannhet. Luleå får inte fram skotten på mål och spelar mest runt vår box.
Perioden innehöll ett friläge för Luleå men Magnus Chrona avstyrde det säkert.
Knappt övertag för Nacka i första perioden.

Andra perioden inleds i box play och återigen ligger Nacka föredömligt i skottlinjen i varje situation och inga skott går igenom till Nackas mål.
Nacka trycker på framåt i våg efter våg och har bla ett friläge.
Man samlar ihop till ett mål och i slutminuten trycker Nacka in två mycket psykologiska mål till 2-0 av Marcus Rosberg och Filip Lekbrant vilket var välförtjänt.

I tredje perioden får Nacka en utvisning efter 9.22 som blir en chans för Luleå att ta sig in i matchen. Men återigen ligger man disciplinerat i skottlinjerna och bjuder inte på något runt målet. Oerhört viktig del i matchen att klara av detta boxplay.
Det avgörande målet faller efter 16.34 genom ett friläge som Petar Jevtic förvaltar väl.

Nackas segerrecept var antagligen att ALLA tog sitt ansvar och låg i skottlinjerna och att minst 4 spelare var med hem i nästan alla Luleås attacker.
Detta var återigen en utpräglad LAGSEGER där alla jobbade för laget !!!

Slutresultatet 3-0 betyder att Nacka J18 gjort 10-0 och maximala 9 poäng på de 3 första matcherna, oerhört imponerande !!!

Imorgon väntar serieledarna Skellefteå som oxå vunnit sina 3 inledande matcher och har 16-6 på de matcherna.
Nacka ligger för närvarande på en mycket fin andraplats i tabellen.

Slut upp kl 10.40 imorgon  i Nackaborgen det är grabbarna värda !!!