Vi spelade i stort sett med 2 olika lag i dessa 2 matcher, alla spelare som var friska och hela spelade någon av matcherna.

Culver Academy-Nacka 4-2

Ett långt matchuppehåll och jullov är inte det mest gynnsamma för att behålla matchformen.
När det sedan dessutom handlar om grabbar i de övre tonåren så blir det lätt att de mer eller mindre vänder på dygnen.
Så en tidig matchsamling som den mot Culver Academy från USA bryter ett sådant mönster.
Det var med andra ord ett gäng ganska yrvakna spelare som spelade matchen i Pinbackshallen.
Det var genomgående mycket brister i passningar och mottagningar och det leder som alltid till att spelet hackar,  speciellt uppspelen.
En positiv sak i den här matchen var att Nacka involverade backarna i anfallszon betydligt mer än vanligt och vi såg många backskott
med god chans för styrningar eller returer.
Och sedan så leder väl denna tidiga match till att dygnsrytmen återställs.
Inte så mycket mer att orda om den matchen som nog var en av de sämsta denna säsong.

Huddinge-Nacka 2-4

Det var lite piggare spelare i den här matchen som gick på kvällstid.
Huddinge forecheckar hårt på Nacka i de första 8-10 minuterna.
Huddinge gör det bra och pressar hårt vilket Nacka har problem med.
Men därefter visar Nacka hög effektivitet på sina chanser perioden ut och går fram till ledning med 4-0 efter första perioden.
Därpå följer en mållös andra period som var ganska jämn.
Tredje rullar på med en hel del utvisningar, till slut får Huddinge hål på Nacka och gör 2 mål vilket ger lite nerv i slutminuterna.

Den som sticker ut mest i Nacka ikväll är Gabbe i målet som gör en kanonmatch.
Oerhört starkt då han inte spelat en match på flera månader, jättekul att se.
Det och effektiva avslut i första perioden tar vi med oss från denna match.

Det var även positivt att båda matcherna spelades med endast 3 femmor så grabbarna fick många byten att hitta tillbaka till sin vanliga nivå.
Vi får se om det bär frukt i helgen.

Nu är det fullt fokus mot J18-Allsvenskan.
Laget åker upp till Sundsvall i dag fredag och kommer att genomföra ett träningspass i Njurundahallen (känd från en viss Zetterbergs ungdom).
Inkvarteringen sker i Sundsvall.
Sedan väntar Timrå på lördagen och efter matchen färd ner till Uppsala för att bo en natt på hotell innan söndagens match mot Almtuna.
Där behöver vi både bilar att ta hem spelarna med efter matchen och supportrar på läktaren.