Ishockey
Tung bortaseger mot Almtuna
2017-11-13 07:10

Almtuna-Nacka 1-3 (0-1 1-1 0-1)   skott 39-32  (18-9 12-11 9-12)

Nacka börjar matchen med stark forechecking som stör Almtunas försök till uppspel rejält.
Vid ett tidigt powerplay så tar Nacka ledningen med 0-1, snabbt och effektivt utnyttjat.
Almtuna får 2 chanser till powerplay i 1a perioden och får iväg många skott mot vårt mål men inga fler mål i 1a perioden.

Andra perioden präglas av utvisningar.
Varsitt mål görs i periodens utvisningar och ställningen 1-2 inför tredje.
Precis som mot Djurgården håller vi nollan ända fram tills halva matchen spelats.

Tredje periodens enda mål, 1-3, görs i tom bur när ca en halv minut återstår.

Återigen en tuff och jämn match som kunde gått hur som helst.
Nacka har skaffat sig en bra vana att vinna jämna matcher vilket givetvis är en styrka.
Det är definitivt bra utbildning att spela matcher där det står och väger ända in på mållinjen.
Viktigt att våga lita på sina kunskaper och värdefullt att se att de räcker till.

Nacka klättrade efter denna seger tillbaka till andraplatsen.