A-Laget
A-laget säsong 2017/18
Välkommen till Nacka HK A-lags hemsida!

Head coach
Kjell Svensson 070-454 27 15‬
Team manager: 
Janis Petrov 070-5454258
Sportsligt ansvarig:
Assisterande lagledare
Annika Hilding 070-7743217
Tony Boström 070-2150010
Nyårsbomben
2017-12-31 12:55
Sebastian Johansson
Vår nyårsbomb är den gamle Nackaspelaren Sebastian Johansson 25 år som vänder hem och ansluter till truppen inför fortsättningsserien! 

Med över 180 matcher i Hockeyettan har han producerat en hel del poäng från sin backposition och kommer bidra med både rutin och offensiv skicklighet. 

Sebastian flyttar tillbaka till Stockholm efter att ha spelat sina senaste säsongerna i Mörrum, där han nyligen avslutade sina studier. 

Vi ställde några frågor till Sebbe för att höra hur läget var:

Hur känns det att komma tillbaka till Nacka? 
Det ska bli en stor ära att få komma tillbaka till Nacka igen där jag gjorde mina första år i seniorhockeyn. Jag har följt Nacka sedan jag lämnade och ser att man har spännande saker på gång och det ska bli kul att få vara en del av dem!

Hur är din form och fysiska status?
Vi hade sista matchen i vår serie den 17e December och efter de har var vi tränat på för fullt med is och fys med några dagars ledighet under jul. Men som alla vet så kör man lite hårdare under juluppehållet så jag kommer vara i bra form när jag kommer till Stockholm. 

Vad hoppas du bidra med i spelet?
Det jag tror att jag kommer kunna bidra med är mycket rutin. Jag har varit med ett par år och testat spel i både Östra och Södra Hockeyettan så man har några matcher i ryggsäcken. I själva spelet ser jag mig som en spelande back som gärna hittar blad istället för att kasta iväg puckar och som gärna följer med i anfallen. 

Vi hälsar Sebbe varmt välkommen och ser fram emot serien som startar den 7e Januari igen! 
Poängmakarna i centrum
2017-11-06 12:07
Christopher Usov #3 och Elliot Lorraine #9
Det har inte varit helt enkelt att få en intervju med dessa två stjärnor men nu får vi äntligen presentera poängmakarna Christopher Usov och Elliot Lorraine som kom in sent i laget efter Haninge Anchors tråkiga besked. Trots det så verkar de båda ha hittat en bra tillvaro och tillsammans med sin tredje part Victor Colton har de sprutat in poäng i Hockeyettan Östra. Både Usov och Lorraine har hunnit blivit tilldelad matchens lirare som ni ser på bilderna för sina offensivt starka egenskaper och vi är minst sagt övertygade om att det kommer fortsätta så. 

Här får ni höra vad de båda berättar om varandra:

Usov om Lorraine:
Elliot är en snabb och smart spelare som alltid lägger mycket mysiga passningar. Som person är han otroligt jäkla envis och det går inte att vinna en diskussion om någonting med honom, inte ens om han har gjort något rejält misstag. Men han är rätt skön ändå som tur är!

Lorraine om Usov: 
På isen är Usov den där skickliga rightaren som kan dra brallorna av både 1 och 2 backar, ibland hinner dom till och med äta en korv i cafeterian! Utöver det så besitter han ett grymt bra skott. I omklädningsrummet älskar Usov att hålla låda med bland annat sina Johan Falk imitationer. Något som många inte vet är att han även är en sångfågel med sina sjuka sångtexter och hans största dröm är att vinna idol!  

Varmt välkomna är dem och riktigt roligt att dessa spelare fått ett väldigt lyft hos oss i Nacka! 
Målvaktstalangen Filip Johansson
2017-10-27 14:09
Filip Johansson #30 Foto: BB-Goalie Academy
Vår nästa spelare som är målvakten Filip Johansson #30 får en alldeles egen presentation att glänsa med. Filip är född år 1998 och har spelat i Nacka sedan U16, förutom ett äventyr över pölen förra året. Denna säsong klev han upp i A-laget efter att ha övertygat i inledningen, trots att han fortfarande har 1 år kvar i A-juniorerna. Förutom detta så har han även valts in som enda junior i den exklusiva skara som ingår i spelarrådet. Siktet är inställt på att fortsätta utvecklas och ta lärdom av hockeyn på seniornivå och vi tror att han kommer ta nästa steg med oss! 

Vi valde att höra lite med övriga juniorer om de kunde berätta nå skvaller om Filip och såhär lät de: 

"Joey som han kallas är en riktig glädjespridare som alltid har ett leende på läpparna och höjer stämningen i vilket rum som helst. Man gillar att ha honom runt om sig!" 

"Fille är otroligt träningsvillig på isen och väldigt målmedveten men man ska veta att han har en lite konstig kärlek för Henrik Lundqvist som ingen nånsin kommer förstå sig på.."

"Han är alltid glad, äter mycket bananer och som målvakt försöker han ständigt förbättra sig vilket också ger resultat. Som back vill man ha en keeper man kan lita på och det är precis vad Joey erbjuder" 

"Ständigt på bra humör och ibland förstår man inte anledningen, kan ha något med alla bananer han äter, annars riktigt motiverande att ha i laget!" 

Se till att hålla ett öga på denna unga förmåga i framtiden!
 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER