SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen
till Nacka Hockeyklubbs hemsida.

Vi tillhandahåller en i regionen ledande och högkvalitativ utbildning för barn och ungdomar att spela ishockey. 
Är du vår nya föreningsrevisor?
2021-05-03 16:09

Nacka Hockey har två revisorer som utses på årsmötet.
Den ena revisorn fokuserar på klubbens ekonomi. Den andra revisorn (föreningsrevisorn) har fokus på att granska att styrelsens arbete går i linje med föreningens mål och beslut på årsmötet.

 

Exempel på arbetsuppgifter för föreningsrevisor:

  • Hålla sig uppdaterad om vad som händer i klubben
  • Följa upp att de beslut som tas på styrelsemöten slutförs
  • Vid några tillfällen eller vid behov, delta i styrelsemötena
  • Ta del av styrelseprotokoll

Det är viktigt att föreningsrevisorn har ett intresse i klubben och tycker det är kul med ishockey.

 

Är du vår nya föreningsrevisor? Hör gärna av dig till Håkan Ekroth hakan@matchboxab.se

 

Nyhetsbrev från Styrelsen
2021-04-30 07:16

Ena dagen strålande sol och nästa snöstorm, aprilvädret är som det brukar! Ett par veckor is återstår och sedan går vi in i en off-ice-period.  
Vi vill passa på att tacka alla våra spelare och ledare för att ni så tappert kämpat er igenom denna säsong, det har verkligen inte varit lätt.
Tack även till er föräldrar för att ni respekterat alla restriktioner som vi skickat ut gång på gång. Vi hoppas få se mer av er kommande säsong.

Styrelsen och sportkommittén har under mer än ett år jobbat på högvarv. Otaliga möten med Stockholms Ishockeyförbund, möten med kommunen, många timmars överläggning i telefon, tolkning och skapande av riktlinjer. Inte att förglömma hur mycket arbete som gjorts kring ekonomin, en extra eloge till Julie Imus och Suss på kansliet för allt ert arbete med bla kompensationsstödet.

Nu håller vi tummarna för att nästa säsongs seriespel kan spelas som vanligt och att vi då får se samtliga Nackalag på is igen, längtan efter matchspel är enormt.  Och vem är inte sugen på ett besök i cafeterian i periodpausen?

 

Representanter från föreningen har under april träffat andra föreningar för att prata kring hur vi kan samarbeta för hockeyns bästa inom kommunen. Vi har även träffat Nacka Enskilda Gymnasium för att prata kring det samarbete vi har i hockeygymnasiet.
Vi har figurerat i både NVP och ETC där vi fortsätter att få förfrågningar kring olika ämnen som berör vår förening och där våra kommentarer önskas.

Som ni kanske läst på Facebook så kommunicerade Nacka Kommun förra veckan att Fritidsnämnden 21/4 tog ett inriktningsbeslut kring idrotten på Järlahöjden.
Beslutet innefattar tre fotbollsplaner, tre sporthallar, en simhall och en fritidsgård.
Det man alltså inte vill behålla på platsen är ishallarna: ”Ny plats för ishallarna till annat centralt läge i Nacka utreds”.
Om man kan få plats med allt detta, kan man självklart också få plats med ishallar. Det finns dessutom stora drifts- och kostnadsfördelar att ha is- och simhall nära varandra.
Om viljan finns – så finns det också självklart lösningar. Vi hoppas att kommunen öppnar upp för mer dialog i frågan, vi kommer fortsätta kämpa för att våra spelare ska ha samma förutsättningar att få utöva sin idrott som andra barn och ungdomar i kommunen.

 

Inför nästa säsong behöver vi fylla på med fler personer i vår Marknadsgrupp. Detta är en mycket viktig del av vår verksamhet som framförallt jobbar med sponsorer. Tveka inte att höra av dig till Andris Lukins (andris.lukins@nackahockey.se) om du kan vara med.
Vi behöver också tillsätta en huvudmaterialare för föreningen. Även här behövs en strukturerad, självgående person som kan hjälpa våra lag med det där lilla extra.

 

Kommande veckor startar säsongen 21/22 för dom allra flesta lagen och en försäsong fram till midsommar väntar. Vi hoppas på att se många spelare i rörelse runt Nacka Ishall.

 

Till sist men inte minst så vill vi gratulera Alexander Holtz, både till signeringen av sitt första NHL-kontrakt, men även till det första målet i AHL. Vi är så stolta (och en smula malliga) över att ha fått vara en del av din hockeyutbildning. Stort lycka till, vi hejar på dig Alex!

 

Några av lagen ser vi på is igen under vecka 31 och 32, några andra lite senare – men då hoppas vi att det är under ”vanliga” former som vi laddar upp tillsammans i Nackaborgen.


Svart, blå, vit hockeydynamit – NACKA!

Nacka HK kommenterar i dagens NVP
2021-04-13 12:58

Nacka HK kommenterar i dagens NVP att Nacka Kommun väljer en helt annan väg än Värmdö Kommun och Stockholms Stad i insatserna för idrotten.

Bland annat innebär dessa insatser att Värmdö Kommun nu sänker sina istidskostnader från 900 kr/h till 80 kr/h.

Som vi tidigare publicerat har Stockholms Stad infört nolltaxa för resten av 2021. Klicka på bilden för ett mer läsvänligt format. 

 

Du som är pluskund hos NVP hittar även artikeln här: https://www.nvp.se/Sport/kraftig-coronarabatt-i-varmdo--inte-i-nacka

 

 

Nyhetsbrev från Styrelsen
2021-03-25 06:55

Hej!

 

Nu är det bara 35 dagar kvar av (den mycket märkliga) säsongen 2020/2021.

Sedan i höstas har vi fört dialog med kommunen kring möjligheten att behålla isen längre under denna vår. Detta i hopp om att vi skulle kunna erbjuda våra lag fler istider för att kompensera något för de veckor då ishallarna varit helt stängda.
I förra veckan kom så kommunens slutgiltiga beslut, och de hörsammar tyvärr inte vår vädjan och kommer stänga hallarna enligt ordinarie schema.

 

Stockholms Stad har utlovat nolltaxa för föreningar under resten av 2021, Nacka Kommun valde som bekant att istället höja sina taxor från årsskiftet. När nyheten om Stockholms Stad publicerades kontaktade vi omgående Nacka Kommun. Vi inväntar fortfarande deras respons, och vi håller självklart tummarna för att de följer i Stockholms Stads spår och visar kommuninnevånarna att idrott och hälsa är lika viktigt i Nacka som i Stockholm.  
Att barn och ungdomsidrott är grundläggande för ett fortsatt hälsosamt liv finns det massor av forskning på, och Halmstad Kommun är ett bra exempel på hur man kan se på saken.  
I deras kommun betalar inga föreningar några kostnader för istider eller övrig lokalhyra för bollhallar etc för ungdomar mellan 0 - 20 år. De ser idrotten som en investering i framtiden, och detta tycker vi låter väldigt klokt!  

 

Även i de föregående nyhetsbreven har vi skrivit om ekonomin, om våra insatser för att skapa balans. En av dessa insatser är att vi beslutat att införa en särskild corona-avgift. Denna består av en engångsavgift på 300 kr, och denna kommer att faktureras senare under våren.

 

En helt annan typ av insats kommer från en anonym givare som har valt att skänka oss 100 000 kr.  

STORT OCH INNERLIGT TACK för denna fantastiska gåva – detta gör stor skillnad för oss i dessa tuffa tider!

 

Vår Sportkommitté, med Fredrik i spetsen, arbetar hårt med att tillsätta alla tränare inför nästa säsong. Så fort detta omfattande arbete är klart, så kommer Sportkommittén att kommunicera mer kring detta.

 

Säsongens sista nyhetsbrev publiceras i slutet av april. Vi vill passa på att önska er en riktigt Glad Påsk!

 

 

/Styrelsen

Information om matcher, cuper m.m.
2021-02-25 18:30
Folkhälsomyndigheten beslutade den 24 februari att upphäva det undantag om att spela enstaka matcher, delta i cuper, camper och träningsläger som gällt för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Det är fortfarande tillåtet för varje enskilt lag eller träningsgrupp att bedriva träning. 

Detta innebär för Nacka Hockeys del att de matcher som planerades att starta från vecka 10 inte kommer att bli av. 

Vi vill påminna om att de riktlinjer som Styrelsen och Sportkommittén har beslutat fortfarande gäller vid alla aktiviteter i våra ishallar;  

Nyhetsbrev från Styrelsen
2021-02-22 16:12

Hej spelare, ledare och föräldrar!


Sedan förra nyhetsbrevet gick ut har det hunnit hända en hel del i vår förening. Vi har fått tillbaka våra juniorer på is, något vi kämpat väldigt hårt och länge för. Vi saknar dock fortfarande våra spelare födda 2001 och tidigare, och hoppas att smittläget snart tillåter oss att få återse er. 

Nackafamiljen är inte komplett förrän alla spelare är tillbaka på isen!


Covid-mötena med Stockholms Ishockeyförbund pågår fortsatt veckovis, just nu handlar de mest om matchspel för ungdom. Match och tävling är en mycket viktig del i den hockeyutbildning vi bedriver, men vi har också en pandemi att förhålla oss till. Separat information kring detta kommer även fortsättningsvis att skickas löpande direkt till berörda lags huvudtränare och lagledare.
 
Vi har en bra dialog med kommunen där vi gemensamt försöker hitta de bästa lösningarna. Vi är mycket tacksamma för att vi tillsammans lyckats hitta fungerade lösningar för våra spelare som tillhör hockeygymnasiet så att deras vardag kan fungera någorlunda normalt. 

Tack alla HG-elever – ni sköter detta väldigt bra!


Charlotte och Lina har deltagit i möte med Socialdemokraterna i Nacka där de fick presentera hur NHK, tillsammans med andra föreningar, vill behålla och vidareutveckla Nacka IP. Som ni redan känner till så vill kommunen flytta ishallarna från Järlahöjden. Att bevaka hur det politiska arbetet fortgår i denna fråga är såklart mycket viktigt för oss.


Inom kort startar vi upp ett nytt lag. Det är ett härligt gäng som kommer från vår populära hockeyskola som snart har sin första istid under namnet TEAM 14. Det är som alltid mycket roligt att få välkomna ett nytt lag – det ska bli väldigt kul att få följa er framöver.


Ingen missade väl att Nacka Värmdö Posten gjorde ett fint reportage om vår förening, väldigt kul att vi fick hamna på förstasidan – tack Team 13 som tog emot NVP. 

 

Att driva en ideell förening en helt vanlig säsong är utmanade på många sätt. Att driva den under en pandemi är en helt annan typ av utmaning.
Vi lägger enormt mycket tid och kraft på ekonomin. Vi räknar, räknar igen, och sedan några gånger till. Vi börjar ana säsongens slutresultat och tittar nu framåt på nästa säsong och budget.
För att vi ska hamna i ett godtagbart läge behövs några viktiga punktinsatser, mer information kring detta kommer separat.
Med hjälp av dessa hoppas vi kunna undvika att behöva göra större förändringar av våra säsongsavgifter.


Vi får då och då frågor om cafeterian och när den kommer öppna. Vi skulle naturligtvis helst ha den öppen som vanligt, men det innebär en rad utmaningar som vi tyvärr inte kan hantera just nu. Om läget inte förändras drastiskt, kommer cafeterian att vara stängd säsongen ut. 


På tal om kaffe och korv, så vill också passa på att tacka alla som bidragit i vår insamling med stödbiljetter och korvförsäljning – TACK!


Trots allt, så kommer det faktiskt inte bara elände ur denna pandemi. Vi har lärt oss massor av bra saker som vi kommer ta med oss in i framtiden. Det pågår forskning kring vad idrotten lärt och lär sig, och detta följer vi med stort intresse. Vissa regler som vi infört under denna säsong, kommer vi sannolikt därför att behålla även när pandemin är över. Vi återkommer kring vad detta innebär längre fram.


Vi kämpar vidare!


Vänligen Styrelsen

Nyheter från våra lag
Team 08 (U14), 04/05 16:23 
Team 13 (U9), 17/03 14:31 
Team 14 (U8), 15/02 11:21 
J-18, 19/12 20:49 
 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER