SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nacka HK
Ishockey
A-Laget
Välkommen till Nacka HK A-lags hemsida!
 
Ansvarig tränare:
Janne Andersson ‬0708-258586
 
Assisterande tränare: 
Daniel Enbacka 0725-237147
 
Lagledare: 
Elisabet Ekroth 070-539 46 69
Mr. Hattrick kör år 6
2024-06-20 22:15

Lucas Biberg # 10  Förlängning 

Vår målskytt förlänger och kommer stanna även under säsong 24/25! Vi är många som minns hans starka bedrift med hattrick två matcher i rad och under en period var han inne i ett sinnessjukt målstim. Det slutade på 17 mål och 27 poäng och var en av Bibergs poängstarkaste säsonger. Han klev även över 100 spelade matcher i A-laget och har behållit sitt poängsnitt med över 1 poäng per match. Kan han bli ännu bättre är frågan? Han är i sina bästa år så mycket talar för det tror vi! 

Många har undrat länge varför vi kallar honom "Affe" och det är inte bara för att han liknar en Affe faktiskt. Lucas heter nämligen Alfons i mellannamn och fått smeknamnet därefter. Så det är inte bara Mr. Hattrick som vi använder.

Under sommaren ryktas han ha smyggymmat för egen del men det har synts på innebandyn att han är lika svår att rubba på som alltid.  Dessutom kom han på en andraplats i årets golfturnering och var nära ännu en gång att vinna så det verkar ha blivit en del golf också. Han är ett bollgeni utan dess like som vi brukar säga. Talang på det mesta han tar sig för.

Nu gäller det att komma med bra form och hitta en jämnhet inför säsongen.
För när Biberg är bra, då är han riktigt riktigt bra! Löser han den höga nivån allt mer så kommer han ta många fina rekord i Nacka. Säkerligen ett å annat hattrick också!

Mot säsongstart!

Eliteprospects: Lucas Biberg

 
 
Hilding ska in i historieböckerna
2024-06-14 20:15
Foto: Andreas Deimert

Lukas Hilding # 17 Förlängning

 

Vi kan glatt meddela att powerforwarden Lukas Hilding har valt att förlänga! En gigant som bidrar med båda kilon och rutin i laget. Efter succéåret med närmare 25 mål och utlandsäventyret till Frankrike har Lukas gjort comeback i Nacka och varit en riktig gigant på planen. Han är fortsatt otroligt vältränad och letar nu formen för att upprepa sin bedrift med en riktigt målrik säsong. Ryktena säger att det krävs ett A… vi får helt enkelt se vad det landar men han känns oerhört laddad för vad som komma skall! 

Med sina 28 år kan vi faktiskt säga att han tillhör det äldre gardet i laget. Dessutom efter att ha tagit sig in på topp 4 mest spelade matcher i Nacka A-lags historia så är han lite av en profil i föreningen. Att hjärtat bankat lite extra för Nacka bär han med sig sedan sina juniorår i klubben och i dagens grupp är han en ledare som visar vägen med sitt fräna spel på banan. 


Lukas själv säger såhär om förlängningen: .

För mig handlar det inte bara om att spela hockey, det handlar om helheten där vi i Nacka är överlägsna. Allt från hård träning och surr i omklädningsrummet till aktiviteter utanför isen. Tillsammans är jag säker på att det kommer bli många flera oförglömliga minnen! 

Det tror vi också! 

 

Elitprospects:

Lukas Hilding

Markus Ekroth påskriven för år 2
2024-06-08 17:26

Markus Ekroth # 55 Förlängning

Första senioråret avklarat och nu tar Markus plats för år 2. Även om säsongen tidigare kantades av lite skador så är han motiverad att ta nästa steg och bli en ledande spelare även på A-lagsnivå. En bra sommarträning ska ligga grund till det som komma skall och det ska bli roligt att fortsätta följa Ekroths resa i vår förening. Denna spelare besitter en väldig potential och vi berättade förra året hur han blomstrade ut i J20 med sina 56 poäng och vi tror det bara är en tidsfråga innan han når dit igen. Han hyllar den sköna gruppen och tror laget tillsammans kan bli ännu starkare i år. 

Markus har gått från Nackas hockeyskola, till ungdomslagen, till juniorleden och nu även till A-laget. En egenfostrad produkt som tagit fina kliv i sin moderklubb hela vägen. Skottet kan vara en av hans främsta egenskaper och nu är målet att ta för sig ännu mer där ute på isen. Tävlingsinstinkten har börjat dyka upp i flera sammanhang och vi talar oftast om hur viktig den är på denna nivå. Får Ekroth med sig den instinkten i all träning och match blir han oerhört farlig nästa säsong. 

Markus själv säger berättar såhär efter första året i A-laget:

Man hade hört mycket om flera spelare i laget och sett dem sedan man varit liten. Så även om det var lite nervöst att kliva in så var det riktigt roligt att få påbörja seniorkarriären med ett så skönt gäng! Även om det kändes lite snopet att inte kunna vara med och bidra som så mycket jag hade önskat samt hur säsongen slutade så hade vi flera bra saker på gång. Nu är jag laddad för att vi ska gå så långt som möjligt 2024/2025.

 

Mot nya bedrifter i klubben!

Eliteprospects: Markus Ekroth

Kommande matcher
Fre 23/8 19:00
Sön 1/9 14:00
Spelade matcher
Sön 3/3 14:40
Lör 2/3 13:40
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Startsida, 20/06 11:20 
Startsida, 20/06 11:15 
Startsida, 17/06 10:48 
Startsida, 14/06 12:30 
 
HUVUDSPONSORER
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
SPONSORER