Seger mot Wings efter sudden för 3e gången i rad

Wings-Nacka 3-4 (1-2 1-0 1-1 0-1)   Skott: 25-31 ((6-5 10-12 8-13 0-1)

Matchvärmningen gav indikationer på en koncentrerad och laddad trupp.

Första Perioden
Nacka startar starkt och har ett klart grepp om spelet.
Målen trillar in ganska tidigt.
0-1 av Lucas Wremborn och 0-2 av Hugo Fritzell görs redan under första 4 minuterna.
Det känns som det skulle rinna iväg bekvämt i den här matchen.
Det är flera tillbud på ytterligare Nackamål.

Nackas första utvisning. i 8e minuten, bryter matchbilden och Nacka tappar lite av sitt spel och därmed sitt klara övertag.
Och i 17e minuten reducerar Wings till 1-2.
Typiskt ishockey, från ett tryggt och säkert läge där målen förväntades rinna in till att gå till pausvila med en knapp 1-2 ledning.
Sånt händer ofta men det är viktigt att förbättra sin förmåga att ta tillbaka taktpinnen och styra handlingarna.

Andra Perioden
Taktpinnen verkade väl gömd för Nacka.
Den här perioden var nog en av de sämsta under hela Allsvenskan.
Otaliga passningar med dålig precision och slarviga mottagningar.
Sekvenser där misstag ledde till nya och större misstag och man ärvde problemen av varandra.
Wings bjuds definitivt in i den match som Nacka i inledningen ägde.
Inte oväntat kvitterar Wings med periodens enda mål i 14e minuten till 2-2.

Tredje Perioden
Nacka snäppar ut skärpan i passningar och börjar få bättre tryck.
När Wings gör 3-2 i 3e minuten efter en kamp om pucken bakom Nackas mål där flera spelare var inblandade får en Wingsspelare stå obegripligt fri framför Nackas mål och hinner ta sin egen retur 2 ggr innan en helt utlämnad Gabbe tvingas kapitulera.
Det kändes onödigt och slarvigt men fungerade nog samtidigt lite som tändvätska.
Nacka trycker på och i 15e minuten gör Leo Martiniussen en inbrytning och sätter snyggt 3-3.
Inget mer mål faller utan återigen dax för sudden.

Fjärde Perioden/Sudden
I fjärde bytet efter 03.21 utför Lucas Wremborn ett riktigt snyggt nummer där han först med en läcker dragning smiter förbi en Wingsspelare och friställer sig själv och sedan sprätter upp segermålet i nättaket, hans andra mål för kvällen.
Kvällens prestation !

Det var 3e gången i rad denna säsong som en match mot Wings avgjorts på sudden och i alla de 3 matcherna har Nacka gått segrande ur striden
Lägg därtill att J20 haft åtminstone 3 st matcher mot Wings som avgjorts på straffar.

J20 kvalspelar mot Wings onsdag, fredag, lördag denna vecka.
Dessutom kommer A-laget kvalspela mot bla Wings i sin kvalgrupp.