SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Käre flick foräldre i Nacka HK
2022-06-14 21:29

Jag er utrolig glad for att jag har fået den ny rolle som utvecklingsansvarig för Nacka HK’s flicksatsning och med dette vil jag beräta  lidt om den nya säsongen och visionen for kommende säsong inden vi alle går på semester.

 

Först vill jag sige at det har väret en utroligt stor glädje att have fys med era fanatastiske flickor og det har fungeret jätte bra at have en gruppe med F10/F12 og F14, på denne måde har jeg haft chancen at läre at kende flere af de yngre spillere hvilket har väret herligt og helt fanatstisk progression og motivation der har väret fra alle flickorna. Förste gang vi har haft sommer fys og med så kort varsel har jeg väret införstådd med att ikke alle har kunne deltage og det har jag all forståelse för.

 

Följende har vi tränet over de 6 uger:

Hopprep som ger  motorik, balans og kondition. Fokus på tekninkken enkle övelser som hoppe på et ben,  hoppe bagläns, höje knälöft, tempoväksling mm.

 

Klubbteknik med hockeyklubba och träkula har vi haft fokus på , dribler med fokus på vikt skifte på benen,  nederste hand på klubban som skal väre lös ved kontrol och beskyttelse af pucken, drible rund sig selv til begge sider med fokus på at böje på benen samt ha blikken upp og mm.

 

Basket med fokus på koordination, spilleforståelse samt styrke och att kämpa om bollen og vise upp sig op att få passningarna. Flickorna har kämpat med näb og klöer. Fokus på angrebs – og forsvars spil.

Vi kommer i den nya säsongen at fortsätte med hopprep som en del af uppvarmning for ispass og klubbteknink som en del av vores fyspass mer information om detta kommer på vårat foräldra möte i  början av denna säsongen. Sommer fys programmet kommer vi att sende ud denne veckan.

 

Visionen  är att vi ska våga tänka i nya banor och se de fantastiska möjliheter vi har i Nacka HK för att skapa en helhet som driver vår flickhockey på samme vilkor som pojkhockeyn.

Det vil sige att vi följer det kompentutvecklingsprogram som vi har for pojkhockeyn hitta gemensamma strategier för att nå tillväxt, utveckling och prestation.

 

Att vi har egna flickträningar och erbjuder också träninger med killarne for de flickor och tjejer som vill tränar mera och få upp sin nivå och sattsa mer på sin hockey.  Detta är vi nu igång med att diskutera en plan för med Mattias Parment som är Sportligtansvarig i Nacka HK för flicklagen och de yngre pojklagen. De andra flicktränarna, Mattias och jag kommer att se till att det alltid finns tränare som flickorna känner på alla träningar.

 

Satsningen ska leda till att antalet av flickspelare ökar och att vi lyckas hålla kvar de flickor som vi har inklusive Flickhockeyskolan samt att vi i fremtiden kan erbjuda flickorna att spille i ett F16 lag med mulighed i fremtiden att spela damhockey och eventuellt skabe platser på vårt hockeygymnasium.

 

Eftersom vi bara er 35 flickor totalt som det ser ud i dag, fordelt på 3 steg, 10/12/14 så kommer vi til at dela is och samträna hvilket jeg ser en stor fordel för vår utveckling av flickhockeyn. Att dela is ger oss större mulighed for at köre mange flere övelser, udvikle spelarna och göra efffektivare träningar samt skapa en större sammanhållning mellan flicklagen. Detta gör att alla kommer att spela och träna på den nivå man är oavsett ålder. Vi arbetar efter Hemmaplansmodellen.

 

Vi går på is i helgen vecka 32 då vi gör ett uppstartsläger med teambuildingsaktiviter och off ice träning mm. Jag hoppas att se så månge som möjligt på denna coola weekend. Kallese med flera detaljer kommer via sportadmin. Jag önsker at ni redan nu reservera helgen.

 

God sommer

 

Solrige Hälsnigar

Gosia Leszkowicz

Flick utvecklingsansvarig

 

 

 

 
TIDIGARE SPELARE
AKTUELLT
HUVUDSPONSORER
SPONSORER