Nacka-Luleå 6-2 (2-0 3-2 1-0)   46-26 (10-8 23-8 12-8)

Det var ett laddat Nacka som trampade igång den här matchen.
Och det var den under säsongen så vägvinnande skridskoåkningen med full energi som var tillbaka.

Första perioden
Perioden är jämn, Nacka skapar chanser men även Gabriel Österlund i Nackamålet gör ett par viktiga räddningar.
Två mål görs i perioden, 1-0 efter 14.51 av Hugo Fritzell och 2-0 efter 18.30 av Jakob Leckström i powerplay.
En bra känsla att gå till periodvila med.

Andra perioden
Inleds med en del utvisningar.
Efter 06.12 reducerar Luleå till 1-2
Ett par minuter senare får Nacka periodens 3e utvisning och på denna kvitterar Luleå till 2-2 efter 10.01.
Målet såg lite märkligt ut då Nackaspelarna trodde den var blockerad av Gabbe men en Luleåspelare hittade den och petade in den.
Det kändes tungt och oroligt där, men endast 54 sekunder senare slog Leo Martinussen in ledningsmålet 3-2, tid 10.55.
Dryga minuten senare är Fritzell framme igen och gör 4-2, efter 12.10 ett mycket skönt svar på Luleåmålen.
Nacka spär på med 5-2 efter 16.38 och för tredje gången var det Fritzell framspelad av Fredrik Schlyter och Lucas Wremborn.
Nacka betade av ett boxplay till innan perioden var slut.
Detta var en mycket stark period där Nacka vinner skotten med 23-10 trots att man har numerärt underläge 3 gånger.

Tredje Perioden
Nacka får tidigt i perioden spela 3 mot 5 i ca 1,5 minut men reder ut det och det kändes lite matchavgörande.
Efter 14.46 sätter Fritzell det avgörande målet 6-2 och sedan handlade det bara om att spela av tiden.

Först och främst måste framhållas laginsatsen, det här är Nackas adelsmärke, mycket skridskoåkning och aggresiv arbetsvillig attityd.
Sedan har vi en sylvass lina med Fritzell, Schlyter och Wremborn.
Fritzell gör 4 mål, Schlyter assisterar på alla dessa 4 och Wremborn assisterar på 3 av dem.
Tycker också att Gabriel gör en stark insats i målet.

Nu har pressen på lagen fördelats jämnt.