Återigen stark 3e period banade väg för 5e raka 3-poängaren

Som vanligt blev det en svår match mot skridskostarka SDE.
Nacka tog kommandot från start och skapade bra tryck.
1-0 kom efter 03.53 och man fick känslan av att det skulla rulla iväg.
Chanser skapades men de förvaltades inte.
Efer 11.00 hamnade Nacka i box play vilket SDE utnyttjade och kvitterade till 1-1 efter 12.05.
Tillbaks till lika alltså trots drygt 10 minuters klart övertag.
Nacka tar kommandot igen efter utvisningen och gick till pausvilan efter en bra period.
Men, det stod 1-1 och chanserna hade inte utnyttjats.
Det är så matcher ofta svänger i hockey.

Andra perioden jämnare och Nacka fortsatte den farliga trenden att ta utvisningar.
Även denna ledde till baklängesmål och plötsligt leder SDE med 1-2.
Viss uppryckning i slutet av perioden där Nacka med 2 mål vände tillbaka till 3-2.
Nacka hade dock inte alls samma grepp om matchen i andra perioden.

I tredje perioden klev Nacka fram starkt igen.
Riktigt bra utdelning plötslig i mitten på tredje perioden med 3 mål på 1 minut och 18 sekunder avgjorde matchen.

Det har visat sig flera gånger i höst att Nacka vänt matcher eller sprungit ifrån i matcher i tredje perioden.
Kan bero på många saker men en faktor kan vara att grabbarna är bra tränade och orkar distansen ut.
En annan faktor är att vi oftast spelar på 4 fulla femmor.
Men det är definitivt en mental styrka och trygghet som byggs upp stegvis varje gång det händer.

Dessutom verkar Nackas powerplay vara på rätt väg.
Nacka hade 2 powerplay mot SDE, gjorde mål i det ena och visade bra spel i båda.

Nästa match går hemma på torsdag mot urstarka Djurgården...