Ishockey
SSK drog längsta strået - rysarläge inför slutomgången
2017-12-08 08:38

Nacka-Södertälje 1-4 (0-2 1-0 0-2)   Skott 31-32 (10-6 14-9 7-17)

Förutsättningarna inför denna match var att 1 poäng skulle räcka för att säkra en plats till J18-Allsvenskan, men självklart gick laget för vinst.

Matchen inleddes väldigt trevande och försöktigt där lagen var noggranna med att inte släppa till något.
Men efter 05.35 kom SSK loss i ett friläge som förvaltades till 0-1.
Efter 07.04 tryckte de även in 0-2.
Tempot gick upp och Nacka jobbade sig in mer i anfallsspelet mot slutet av perioden.
Det släpptes inte till så mycket farliga chanser för något av lagen och 0-2 stod sig perioden ut.

Andra perioden fortsatte att vara fysiskt krävande från båda håll, Nacka låg på och jagade en reducering.
Det kom till slut ett viktigt reduceringsmål i slutet på perioden efter 19.09 vilket gav bra energi inför slutronden.

Tredje perioden inleddes med en tidig utvisning för SSK och Nacka fick en bra chans till kvittering.
Som i hela matchen svårt att komma till bra skottlägen och i slutet av utvisningen (03.17) lyckades SSK göra mål istället, 1-3 och även det ett psykologiskt tungt mål.

Nacka krigade på, ,man hade inte gett upp och fick ett friläge när man hade en spelare utvisad vilket dessvärre inte blev mål.
Efter 06.52 kom ett turbetonat mål för SSK till 1-4.
Därifrån var det mycket uppförsbacke men grabbarna sliter matchen ut.
Södertälje är i nuläget ett mycket starkt lag och hade den här gången lite mer flyt.
Vi hade å andra sidan mycket flyt när vi vann borta mot SSK.

Förlusten och övriga resultat i näst sista omgången skapade ett ovanligt dramatiskt läge inför sista omgången på söndag.
5 lag slåss om 4 platser och det skiljer endast 2 poäng mellan 2an och 6an.

Nackas förutsättningar att nå topp 5 och J18-Allsvenskan:

Bortamatch mot 6an Wings.
Tar vi 1 poäng eller mer så är platsen klar.

Tar vi noll poäng mot Wings så går de förbi oss och då är största chansen att Djurgården tar minst 2 poäng mot SSK.

Om SSK tar minst 2 poäng och Nacka tar noll poäng så ställs hoppet till att antingen
Almtuna tar noll poäng mot Haninge eller att Huddinge tar noll poäng mot Nyköping.
Och att vi i så fall fortfarande har en bättre målskillnad.
Men det scenariot känns inte speciellt trovärdigt.

Det som gäller nu är att Nacka laddar stenhårt för att åka till Pinbackshallen på söndag och vinna sin match.

Och där behöver grabbarna allt stöd de kan få, matchen kommer nog locka en hel del hemmasupportrar då Wings har chansen till sin första (?)  plats i J18-Allsvenskan.

Slut upp för Nacka J18 söndag 10 dec kl 19.00 i Pinbackshallen.